PRIČA PRIČUVNOG VRATARA

Mitrović otvorio dušu: 'Skidao sam penale i Xaviju, ali mi je čast sjediti na klupi Dinama'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. travanj 2013. 13:15

Daleko od glamoura i naslovnica, priča o milijunima i velikim transferima, koje prate igrače kad prvi put odjenu Dinamov dres. Romeo Mitrović pričuvni je Dinamov vratar, već godinu i pol na toj “funkciji”. I s tek jednim jedinim službenim nastupom za Modre, u Vrsaru, u Kupu prošle jeseni.

- Čuvam sliku s te utakmice, to je uspomena - kazat će Mitrović, 33-godišnji momak, koji obavlja možda i najnezahvalniji posao u Dinamu.

Tu si, a nisi. Pričuvni vratar, svaki dan trenira jednakom snagom kao i ostali, a možda nikad više neće stati na Dinamov gol.

- Ljudi me ne prepoznaju, ne zaustavljaju, s te strane imam mir. Kad, recimo, idem na kavu sa susjedom Krstanovićem, njega pozdravljaju, mene ne - sa smiješkom će Mitrović, a netko će dobaciti:

- Ma, to je zato što je Krle visok!

Bilo je u Dinamovoj povijesti puno pričuvnih vratara koji su na kraju dobili šansu. Zadnjih godina gotovo da i nema vratara koji se nije izredao na Dinamovu golu, uostalom, Kelava je bio pričuva Lončariću, pa je dobio priliku koju je iskoristio. Turina, Šarlija, Jozić, Butina..., svi su oni bili pričuve, ali su se potom nabranili. Da ne govorimo o Miralemu Ibrahimoviću, dugogodišnjem zamjeniku Dražena Ladića, koji je skupio pozamašan broj utakmica. Sad je upravo Ibrahimović trener Romeu Mitroviću...

- Ibro je odličan, vrlo korektan. On je imao vrhunskoga golmana ispred sebe, zna kako je to. Savjetuje mi da uvijek radim sto posto, da budem pošten prema sebi, prema klubu, prema suigračima. A i nikad ne znaš kad ćeš morati stati na gol. Ma, gledajte, svi mi radimo i treniramo zato što želimo braniti, nadamo se da će prilika doći. Ali ja stvarno nisam zavidan niti razočaran.

A najljepše ga uspomene vežu za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naime, i danas je Mitrović najmlađi vratar koji je nastupio za mladu selekciju susjedne zemlje, posebno pamti dvije utakmice.

- Pobijedili smo Hrvatsku 3:2 u kvalifikacijama za SP, igrali smo kao domaćini u Italiji. Za Hrvatsku su igrali Runje, Tomas i još mnogi drugi. Nedavno mi je Joe Šimunić rekao da je tu utakmicu gledao s tribine, tada je bio još nepoznat igrač, ali veliki navijač. A moja utakmica karijere je također za U-21 selekciju, protiv Španjolske. Izgubili smo 0:2, a ja dobio desetku u novinama, onda možete misliti kako sam branio. Obranio sam dva penala, oba puta uhvatio loptu. Jedan je pucao - Xavi! Nakon utakmice zamijenio sam dres s Reinom, još ga imam kod kuće - zaključio je Mitrović, momak koji je zaslužio svojim pet minuta.

Marljivo radi, trenira, svjestan da možda nikad neće upisati drugi službeni nastup za Dinamo.

Linker
21. rujan 2024 19:12