Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
I PORAZI SU SASTAVNI DIO NOGOMETA

MINI VATRENI NAKON PORAZA OD NIZOZEMSKE 'Uplašili smo se i zbog toga smo bili kažnjeni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2016. 18:38

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina izgubila je susret 1. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Njemačkoj od Nizozemske sa 1-3 (1-2).

Dvostruki strijelac za Nizozemsku bio je Steven Bergwijn (17, 85), a jedan gol postigao je Sam Lammers (33), dok je jedini pogodak za Hrvatsku djelo Josipa Brekala (43).

Izbornik Ferdo Milin nije zadovoljan rezultatom, ali je reakcijom svoje momčadi u nastavku.

- U prvom je poluvremenu Nizozemska iskoristila naš loš ulazak u utakmicu, a vratili smo se u igru nakon promjene sustava. Drugo smo poluvrijeme odigrali jako dobro, stvarali pritisak i šanse, isprovocirali crveni karton, ali i porazi su sastavni dio nogometa. Život ide dalje, ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali mogu biti zadovoljan reakcijom svoje momčadi u nastavku - rekao je hrvatski izbornik Ferdo Milin poslije utakmice za stranicu HNS-a.

- Naš je drugi pogodak 'visio u zraku', a žao mi je jedino što nismo više pokušavali udarcima izvan kaznenog prostora. Treći nizozemski pogodak bio je plod naše pogreške, koje se događaju i koje su normalne, nisu oni nas nadigrali s igračem manje - dodao je Milin.

Jedini strijelac za Hrvatsku, Josip Brekalo priznao je kako je bilo teško stizati zaostatak od 2:0.

- Loše smo započeli utakmicu, previše smo povukli iz tog straha od otvaranja turnira i suparnika. Zbog toga smo kažnjeni primanjem dva gola. Nakon 0-2 bilo je jako teško stizati taj zaostatak, kao što se vidjelo na terenu. Pogodak za smanjenje rezultata vratio nam je nadu, vratio nas u igru, a njihov crveni karton još nas je više povukao prema naprijed. Pokušavali smo, ali nismo mogli zabiti, da bi nas Nizozemska na samom kraju uhvatila u protunapadu poslije naše jedne pogreške - kaže Brekalo.

Linker
14. svibanj 2024 02:29