AFP PHOTO/ LLUIS GENE
SAMOUVJERENI KATALONCI

Messi i društvo iz Barce pršte optimizmom: Zanima nas jedino - POBJEDA!

Piše: Maja RadmanObjavljeno: 30. siječanj 2013. 13:27

Polufinale Kupa bit će obilježeno, uz već rutinsko nadmetanje dva najbolja igrača (Cristiana Ronalda i Messija), činjenicom da trener Reala Jose Mourinho mora 'krpati’ obranu zbog brojnih izostanaka. Jordi Roura, pomoćni trener Barcelone koji će sjediti na klupi u prvoj utakmici jer je trener Vilanova na liječenju u SAD-u, nema tih problema.

- Kamo sreće da prolaz izborimo već na Bernabeuu, ali iskustvo i stvarnost nam kazuju da između ove dvije momčadi tako nešto nije moguće - dodaje Barcelonin privremeni strateg koji će i ovog puta biti u stalnom telefonskom kontaktu s Vilanovom.

U posljednjih šest utakmica Real je unatoč prorijeđenoj obrani primio samo jedan pogodak, što svima u Madridu daje nadu da će ravnopravno parirati Barceloni koja je protiv Osasune pokazala uobičajenu nadmoć. Pored toga, Cristiano je u posljednjih šest Clasica zabio sedam golova. U Realu su i zabrinuti jer je Portugalac u opasnosti da zaradi i treći žuti karton što bi mu onemogućilo igranje u uzvratu.

- Ovo je komplicirana i važna utakmica. Barcelona je fantastična, no igramo kod kuće i imamo velike šanse da izborimo dobar rezultat. Osjetit ćemo izostanak nekoliko važih igrača, ali to ne može biti izgovor, očekujem da će ovo za nas biti veliki dan - rekao je Ronaldo . Barceloni pogoduje i to što Realovi golmani, Adan i Diego Lopez, nisu odigrali niti jedan Clasico. Messi se osvrnuo na ozljedu Casillasa.

- Casillas je važan za Real, ali mi se ne možemo pouzdati u to.

Xavi i Busquets se nadaju da će Barcelona postići pogotke koji će joj omogućiti miran uzvrat.

- Za nas bi dobar rezultat na Bernabeuu bio pobjeda, ne remi - kaže Busquets. Xavi najavljuje: - Idemo po pobjedu i postići što više golova. Želimo ući u finale, a Real nam je dodatna motivacija.

U anketi Asa s više od 100.000 glasova oko 70 posto glasača vjeruje u pobjedu Barcelone.

Linker
22. rujan 2024 05:33