SIR ALEX SE NALJUTIO

'Menadžer sam najpoznatijeg kluba na svijetu, a ne malog kluba kao što je Newcastle'

Alan Pardew me stalno kritizira, a on je taj najviše napada suce. Usput govoreći, očito zaboravlja koliko sam mu pomogao - zaključio je Ferguson
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. prosinac 2012. 15:44

Menadžer Newcastlea Alan Pardew drznuo se prozvati svog kolegu na klupi Manchester Uniteda Alexa Fergusona. Škotski trenerski doajen odgovorio mu je promptno i vrlo revoltirano…

Manchester United i Newcastle ispisali su na Old Traffordu najšokantniju epizodu popularnog Boxing Daya u srijedu u Premiershipu, u sklopu 19. kola Premiershipa. Gosti su triput vodili, ali je na kraju svejedno slavio domaćin 4-3, i to zahvaljujući pogotku Javiera Hernandeza u prvoj minuti sudačke nadoknade.

U 29. minuti ogleda sudac Mike Dean promijenio je odluku svog pomoćnika koji je zastavicom mahao zaleđe kod akcije Newcastlea, te je priznao gol kojim su gosti poveli s 2-1. U pitanju je zapravo bio Evansov autogol. Fergusona je jako razbjesnila Deanova odluka, pa se nije libio na igralištu prigovarati sucu. Kasnije je menadžer gostujućeg sastava Alan Pardew konstatirao kako bi ''Mike Dean mogao biti razočaran što nije ništa napravio prilikom Fergusonovog gunđanja'', sugerirajući da je sudac trebao pokazati Fergusonu crveni karton i poslati ga na tribine.

U četvrtak je Engleski nogometni savez obznanio kako protiv Fergusona neće otvarati disciplinski postupak.

Škotski 70-godišnji menadžer obrušio je na Pardewa, ali i na medije ''koji su sve preuveličali''…

- Novinari su jako napuhali taj slučaj. Jedina osoba s kojom nisu razgovarali o tome je Barack Obama, jer je on zauzet. Bio sam demonstrativan, ali ne izvan granica normalnog ponašanja. Žalosno što se daje toliko važnosti takvoj priči, ali ja znam gdje je problem. Ja sam menadžer Manchester Uniteda, najpoznatijeg kluba na svijetu. Nisam menadžer Newcastlea, malenog kluba na sjeveroistoku zemlje.

- Bio sam demonstrativan. Uvijek sam glasan i to svi znaju. Ja sam emotivan tip. Ali, nisam bio nasilan. Mike Dean i ja smo išli jedan prema drugome. Ušao sam u teren samo tri ili četiri metra. Cijela priča je prenapuhana.

- Alan Pardew je pronašao za shodno kritizirati mene. On, koji najviše napada suce. Taj tip da me kritizira, to je nevjerojatno! Usput govoreći, očito zaboravlja koliko sam mu pomogao – zaključio je Ferguson.

Linker
22. rujan 2024 00:53