Catez, 250508.Pripreme Hrvatske nogometne reprezentacije u slovenskim Brezicama pred odlazak na EURO 2008 u Austriji i Svicarskoj, Manuel Pamic igrac Salzburga tokom treninga.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
'IZNOS JE NEBULOZA'

Manuel Pamić podnio zahtjev za ponavljanje postupka i očekuje ukidanje suspenzije

Pamiću je presuđeno da duguje menadžeru Ivanu Cvjetkoviću, s kojim je imao ugovor o zastupanju. Kako nije platio, Disciplinska komisija HNS-a onemogućila mu je nastup unutar Hrvatske te za nacionalnu vrstu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2010. 12:00

Manuel Pamić podnio je zahtjev za ponavljanje postupka te očekuje da će mu biti skinuta suspenzija HNS-a. Njegov odvjetnik Saša Pavličić kaže:

- Ovo je prvi put u povijesti da se nogometašu zabranjuje igranje za reprezentaciju.

Podsjećamo, Pamiću je presuđeno da duguje menadžeru Ivanu Cvjetkoviću, s kojim je imao ugovor o zastupanju. Kako nije platio, Disciplinska komisija HNS-a onemogućila mu je nastup unutar Hrvatske te za nacionalnu vrstu.

Na čemu se temelji Pamićev zahtjev?

- Manuel nikad nije primio niti tužbu, niti bilo koju odluku. To potvrđuje dopis Sparte zaprimljen u srpnju, te je predloženo saslušati i sportskog direktora Sparte, koji ga je i napisao. Jedino je 8. ožujka ove godine, kad je već odlučeno o suspenziji, Sparti došao dopis od Red Bulla. Drugo, ugovor koji je Pamić potpisao s klubom iz Salzburga nalazi se u Austrijskom nogometnom savezu te je dostavljen u privitku prijedloga za ponavljanje postupka. Iz njega je razvidno da su Manuelova primanje ukupno neto 120.000 eura godišnje. U tri godine to ispada 360.000 eura. U tužbi se navodi nebulozan iznos pa je tužitelj mogao staviti iznos koji ima primjerice Ibrahimović u Barceloni. I HNS bi to presudio - totalna nebuloza. Treće, pregovore nikad nije vodio Ivan Cvjetković, te smo predložili saslušanje Igora Pamića, Franka Schreiera i Berndta Eckerstorfera, kao i predsjednika Red Bulla. Na kraju, prema statutu i pravilnicima nigdje ne stoji da je HNS nadležan za sporove zastupnika igrača i igrača, već je to isključivo građansko-pravni odnos, za koji je nadležan redovni sud - temeljito je objasnio odvjetnik Pavličić.

Na potezu je Arbitražni sud HNS-a.

Linker
28. rujan 2024 23:46