OBOŽAVA HRVATSKU

Manuel Neuer za SN: Olić je najopasniji Hrvat u Njemačkoj, dobro je da smo u istom klubu

Rakitić je igrač koji je po kvaliteti daleko ispred svojih godina i uvjeren sam da može igrati, s uspjehom, u svakom europskom klubu - rekao je novi vratar Bayerna
Piše: Jure BurićObjavljeno: 23. lipanj 2011. 14:00

Bez ikakve dvojbe, najveća zvijezda ovoljetnog prijelaznog roka u Njemačkoj je vratar Manuel Neuer (25), novi član najtrofejnijeg njemačkog kluba Bayerna. Donedavni član Schalkea i veliki prijatelj našeg Ivana Rakitića, koji nam je i pomogao kod ovog razgovora, bio nam je na raspolaganju za nedavnog boravka u Beču.

- Rakitiću sam sam obećao 'gostovanje' u Sportskima novostima. Obećanje, izvršenje - kazao je Neuer, kojeg je velikan iz Münchena platio čak 18 milijuna eura.

U nekoliko navrata Neuer nas je htio impresionirati svojim poznavanjem hrvatskog jezika, izgovarajući svako malo poneku hrvatsku riječ. Što je za pohvalu, niti jedna među njima nije bila psovka. Bayern je za svoju 'jedinicu' budućnosti htio samo vas i u konačnici vrlo su zadovoljni jer su dobili vratara 'svjetskih razmjera'. Tako su se barem izjasnili u službenom priopćenju nakon realizacije transfera?

- Sretan sam i ja da se sve to okončalo i prije početka prijelaznog roka. Klubovi su se međusobno dogovorili, a i ja sam zadovoljan svojim ugovorom koji će trajati pet godina, do 30. lipnja 2016. Pored toga, ne idem u nepoznato i u Bayernu neću biti stranac jer većina članova Elfa su igrači mog novog kluba.

Vaš bivši suigrač i prijatelj Ivan Rakitić prije vas je osjetio gorčinu rastanka s Gelsenkirchenom?

- Točno tako. Bilo mi je žao kad je napustio Schalke i prešao u Sevillu, žao mi je što i dalje nismo suigrači, ali ni velika razdaljina nije pokidala naše prijateljstvo. To je vrlo važna činjenica. Tko zna, možda jednog dana opet budemo igrali zajedno.

Možda mu pomognete da se jednog dana preseli k vama u Bayern?

- Ha, ha... Ma ne treba njemu ničija pomoć. Ivan je igrač koji je po kvaliteti daleko ispred svojih godina i uvjeren sam da može igrati, s uspjehom, u svakom europskom klubu, ma kako se on zvao. Pogledajte, on je za kratko vrijeme osvojio Sevillu i potvrdio se svojim učinkom u možda najjačoj ligi u Europi.

Je li vam poznato koliki je on vaš navijač i da je u Dubrovniku za vrijeme SP-a u Južnoj Africi navijao za Njemačku noseći vaš dres?

- Da, da... Naravno da mi je poznato. Mi smo se u Schalkeu vrlo dobro upoznali. Ivan je takav, njega se mora voljeti.

U Njemačkoj je posljednjih godina igralo i još uvijek igra nekoliko hrvatskih napadača, koji je za vas vratare najopasniji?

- Ivica Olić, moj novi suigrač u Bayernu, nekako mi je od svih Hrvata bio najneugodnij, dobro što smo sada u istom klubu. Na njegovu žalost prošla sezona bila mu je u znaku ozljede i oporavka. Međutim, nepravedno bi bilo ne istaknuti vrhunskog strijelca, teških i atraktivnih golova, Mladena Petrića. Tu je i Srđan Lakić, pa Mario Mandžukić... Uh, nema što, odlično ste zastupljeni u Bundesligi!

Jeste li ikada bili u Hrvatskoj?

- Da, ove godine sam s djevojkom boravio, ali i uživao u Dubrovniku.

Linker
06. listopad 2024 03:21