Drago Sopta/CROPIX
RIJEČ TRENERA

Mancini: Već smo ranije izgubili nokaut-fazu; Mou: Zaslužili smo pobijediti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2012. 10:36

Svakako se želimo plasirati u Europa ligu, ako je moguće – istaknuo je Roberto Mancini, menadžer Manchester Cityja, nakon što je engleski prvak ostao bez i matematičke šanse za nastup u nokaut-fazi Lige prvaka.

'Građani'' su odigrali 1-1 na svom terenu protiv Real Madrida u 5. kolu D skupine, te su i dalje posljednji na ljestvici s 3 boda iz pet nastupa. U idućoj rundi mogu preskočiti samo Ajax koji ima bod više i eventualno izboriti Europa ligu.

Talijanski stručnjak rekao je kako će njegova momčad pokušati nastaviti europski hod barem u tom natjecanju, a onda je analizirao razloge posrtanja u borbi za jedno od prva dva mjesta u ''skupini smrti'', koja su rezervirana za dortmundsku Borussiju i Real Madrid.

- Nismo izgubili plasman u nokaut-fazu u ovoj utakmici, izgubili smo ga ranije. Skupo smo platili cijenu pogrešaka koje smo napravili u gostima kod Reala, kod kuće protiv Borussije i u gostima kod Ajaxa. U Madridu smo vodili 2-1 pet minuta prije kraja, pa smo na kraju izgubili. Kod Ajaxa smo vodili 1-0 i upropastili dvije šanse kojima smo mogli osigurati pobjedu, pa smo opet izgubili. Nadam se da će nam to biti dobra škola i iskustvo za budućnost. Razočaran sam, kao i svi u klubu. Opet, znali smo da nam je skupina vrlo teška. Mi imamo dobru momčad, ali kada igrate protiv Real Madrida ili Borussije, ovakve stvari se mogu dogoditi – izjavio je Mancini.

Zahvalio se navijačima koji su tijekom cijele utakmice pjevali njegovo ime, te se malo osvrnuo i na dvoboj protiv ''kraljeva'' na Etihadu.

- Hvala navijačima, bili su fantastični. Oni razumiju da smo i mi razočarani kao momčad ovakvim epilogom. Naši navijači su nam vrlo važni, jer sezona još nije gotova. Imamo prvenstvo, FA Cup, druga natjecanja. U ovoj utakmici protiv Reala smo primili gol iz njihove prve šanse. Nismo ga trebali primiti jer smo imali petoricu igrača u kaznenom prostoru naspram njihove dvojice. Kada tako krenete u utakmicu, uvijek je teško vratiti se. Kada smo gubili s 1-0, pritisnuli smo ih i igrali bolje u nastavku. No, moramo priznati da nas je Real nadigrao u prvom poluvremenu – zaključio je Mancini.

- Smatram da smo trebali pobijediti. Imali smo puno prilika da zabijemo drugi gol u prvom poluvremenu, ali nismo uspjeli. U nastavku nas je City pritisnuo, ali ionako nismo bili dovoljno aktivni prema naprijed – rekao je Mourinho u prvoj izjavi nakon susreta u Manchesteru.

Vratar Manchester Cityja Joe Hart bio je vidno razočaran što je njegova momčad i drugu godinu zaredom, unatoč velikim ulaganjima, zaustavljena već u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka.

- Jako sam ljut. "Popili" smo lagani pogodak na samom početku utakmice, iako su trojica naših igrača bila na dijelu terena gdje je Benzema stajao neometan. Tradicionalno smo se uspjeli vratiti u utakmicu, ali to ipak na kraju nije bilo dovoljno. Vodili smo u Madridu i Amsterdamu, te ostali praznih "džepova". Ovo je veliko razočaranje, jer imamo dobru momčad. Iznenadili smo sami sebe, ali na najgori mogući način – zaključio je Hart.

Linker
22. rujan 2024 10:52