TRENERI NAKON DERBIJA

Mancini: 'Važno je samo drugo mjesto'; Ferguson: 'Nesretno smo izgubili'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2013. 11:24

Nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda trener Manchester Cityja Roberto Mancini naglasio je da ga ne zanima razlika za ''crvenim vragovima'' na ljestvici i da mu je jedino važno drugo mjesto.

''Građani'' su slavili na Old Traffordu s 2-1, ali sedam utakmica do kraja Premierlige i dalje imaju velikih 12 bodova zaostatka za vodećim Unitedom.

- Važno mi je samo da osiguramo drugo mjesto. Hoćemo li zaostati za Unitedom, 15, 12 ili 18 bodova - to ništa neće promijeniti. United je osvojio više bodova od nas i to je razlika - kazao je Mancini, a potom se osvrnuo na samu utakmicu.

- Sretni smo, što je i normalno. Igrali smo dobar nogomet i zaslužili smo pobijediti. Mislim da smo i u našoj posljednjoj međusobnoj utakmici dominirali, ali smo izgubili. Ne znam kako je to moguće, ali valjda je to nogomet. I u ponedjeljak je bilo isto, zaslužili smo pobjedu, a gol smo primili zato što smo bili nepažljivi. Pokazali smo da zaostatak od 15 bodova nije bio realan - dodao je Talijan i za kraj odbacio svaku mogućnost senzacionalnog preokreta u završnici prvenstva.

- Ne, sve je gotovo.

S druge strane, menadžer Uniteda Alex Ferguson nije bio previše razočaran unatoč porazu.

- Nije to bio loš dan za nas gledajući igru. Naravno da ne želiš izgubiti derbi, ali sve je u redu. Bila je to vrlo intenzivna, natjecateljska utakmica između dvije najbolje momčadi u zemlji. Bili smo opasni u nekoliko kontranapada koje smo trebali bolje završiti. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili bolja momčad da smo nesretno izgubili - kazao je legendarni Škot.

Osvrnuo se potom i na primljene pogotke. Smatra da je prvom, koji je zabio James Milner, prethodilo zaleđe, a za drugi odgovornom smatra svoje braniče.

- Znamo da je Sergio Agüero sjajan strijelac, a svejedno smo mu ostavili puno prostora. Prvi gol? Carlos Tevez sigurno nije bio u pasivnom zaleđu jer je ometao našeg vratara, ali linijski sudac to nije pokazao. Tevez je zaklanjao vidik našem golmanu i ako to nije ometanje, ne znam što jest.





City protiv Chelseaja u polufinalu FA Cupa bez Davida Silve?

Engleski klub Manchester City vjerojatno je izgubio sjajnog španjolskog nogometaša Davida Silvu za polufinalni ogled FA Cupa protiv Chelseaja na Wembleyju iduće nedjelje...

Silva je zaradio ozljedu zadnje lože u gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda u ponedjeljak, te se ne očekuje da će se od iste oporaviti do nedjelje kada je pred nogometašima menadžera Roberta Mancinija novi veliki izazov.

- Možda nije tako loše, ali ne vjerujem da ćemo ga imati protiv Chelseaja - rekao je pesimistično Mancini.

City je kao gost kod Uniteda na Old Traffordu slavio s 2-1 pogocima Jamesa Milnera i Sergija Agüera, no razlika na prvenstvenoj ljestvici , sedam utakmica prije kraja prvenstva, i dalje je ogromna - 12 bodova.

Spomenimo i da se u drugom polufinalu FA Cupa sastaju premierligaški davljenik Wigan i drugoligaš Millwall.

Linker
22. rujan 2024 13:36