KRITIČNI GOAL.COM

Luka Modrić Realu nudi viziju, tehniku i jačinu u centru terena, ali ne i golove!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2012. 12:02

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić propustio je po svom transferu u Real Madrid iz Tottenhama podići efikasnost vezne linije "kraljevskog kluba".

Zaključak je to novinara nogometnog portala Goal.com Bena Haywarda nakon utakmice 5. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Reala na Etihadu (1-1).

Analizira Hayward slab golgeterski učinak Realovih veznjaka i navodi kako se isti nije popravio dolaskom Modrića (1 gol u 13 utakmica). Sami Khedira zabio je tek 5 golova u 94 nastupa ukupno za Real, Xabi Alonso 6 golova u 163 utakmice, dok je Mesut Özil suparničke mreže zatresao 19 puta u 123 susreta u dresu "los blancosa".

"Madridski navijači nadali su se da će Luka Modrić donijeti više golova nakon dolaska iz Tottenhama. Međutim, Hrvat puca vrlo malo i nikad nije zabio više od pet golova u sezoni na White Hart Laneu. Modrić je započeo u srijedu i lebdio je slobodno u prostoru iza napadača. On nudi Madridu viziju, tehniku, čak i jačinu u centru terena, ali ne i golove. Poput drugog ljetnog pojačanja Michaela Essiena, 27-godišnjak je otvorio golgeterski "račun" u 4-0 pobjedi protiv Zaragoze početkom studenog, ali, izuzev jednog odbijenca protiv Cityja, nikad nije izgledao kao da će uputiti ijedan udarac prema golu", piše novinar Goal.coma.

Zaključuje se kako Real veliku većinu golova zabija preko Cristiana Ronalda i prvog napadača, Karima Benzeme ili Gonzala Higuaina, te da bi ta neraznovrsnost u napadu mogla "naštetiti" Realu u daljnjoj fazi natjecanja u Ligi prvaka.

Linker
22. rujan 2024 06:55