STOPER VATRENIH

Lovrenovi teški dani: 'Zbog EURA i Vatrenih sam ozbiljno ugrozio svoju karijeru!'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. srpanj 2012. 23:56

U sezoni kada je Lovren napokon postao opće priznat u Francuskoj ligi, imao je nekoliko kikseva u reprezentaciji, što mu je poremetilo status prvotimca, ali Slaven Bilić dva mjeseca prije Eura imao je bistru viziju momčadi.

- Lovren je siguran član prve postave, igra odlično i siguran sam da će biti pravi na Euru.

Nažalost, nedugo nakon toga Lovren se u finalu Kupa teže ozlijedio, a od tog 28. travnja na Stade de Franceu traje kalvarija s gležnjem desne noge.

- Evo, sad se upravo vraćam s terapije i vježbanja u klubu, ručam doma i onda se opet selim na stadion na vježbe i terapiju. I tako svaki dan, kao proteklih 2 i pol mjeseca - kazao je Lovren i onda izbacio kamenčić koji ga žulja.

Znači li to da ste preskakanjem reprezentativnih priprema mogli danas biti spremni?

- Samo Bog zna što bi bilo da je bilo, no velika je vjerojatnost da bih danas bio potpuno spreman za najveće napore da nisam otišao na pripreme za Euro. Kako su i liječnici zaključili, 6 ponajboljih specijalista glasovite klinike u Lyonu te Nizozemske, koje sam u ponedjeljak uspio okupiti radi konzultacija zajedno s klupskim doktorima, pogriješio sam što sam pokušao trenirati umjesto da idem na terapije. Zapravo nije to bila samo moja greška, nego i veliko kockanje s karijerom s obzirom na prirodu moga gležnja.

Prije nego nam pojasnite prirodu vašeg gležnja, pretpostavljamo da su u klubu ljuti zbog vašeg patriotskog htijenja?

- Znam da je predsjednik Aulas iznimno ljutit zbog svega toga, i ima potpuno pravo. Klub nas itekako dobro plaća, a onda se dogodi da igrač umjesto da igra predugo bude na bolovanju. Lyon je trenutno u pripremama s dva stopera, situacija nije bajna i razumijem iritiranost vodstva. No, što ću, obožavam igrati za svoju Hrvatsku! Sanjao sam kao klinac da jednog dana i ja igram na velikom turniru u nacionalnom dresu, da doživim slušanje himne, i pjevam lijepu našu zajedno s navijačima. Bio sam na korak do ostvarenja toga sna i teško sam prihvaćao da ću u najljepšem trenutku biti prikraćen tog užitka.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
21. rujan 2024 09:49