AP
KICKER

Loše ocjene za Hrvate

Ako je vjerovati Kickerovom sudu, hrvatski nogometaši se baš i nisu istaknuli u minuloj rundi
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 06. prosinac 2010. 14:53

Njemački Kicker objavio je na internetskoj stranici ocjene nogometašima za utakmice 15. kola Bundeslige odigrane prošlog vikenda...

Ako je vjerovati Kickerovom sudu, hrvatski nogometaši se baš i nisu istaknuli u minuloj rundi.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi svog Schalkea u Gelsenkirchenu protiv aktualnog prvaka Bayerna 2-0, te je dobio ocjenu 3.5. Mario Gavranović ostao je cijeli dvoboj na klupi. Kod Bayerna je Danijel Pranjić ušao na travnjak u 74. minuti, pa je ostao bez ocjene, dok Ivica Olić, dakako, nije u konkurenciji za sastav zbog ozljede.

Boris Vukčević participirao je svih 90 minuta u gostujućem remiju svog Hoffenheima kod Stuttgarta, te je dobio ocjenu 3.5. Josip Šimunić nije igrao za goste zbog ozljede. Najlošiju ocjenu na utakmici (ocjene su od najbolje jedinici do šestice) dobio je bosansko-hercegovački napadač Hoffenheima Vedad Ibišević, peticu za učinak u prvom poluvremenu, dok je njegov sunarodnjak Sejad Salihović ocijenjen sa 3.5.

Mensur Mujdža, nogometaš rođen u Zagrebu koji ima hrvatsko i BiH državljanstvo, a nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dobio je trojku u domaćoj pobjedi svog Freiburga nad HSV-om 1-0. Ivica Banović i Zvonko Pamić nisu konkurirali za domaći sastav, kao niti Mladen Petrić za HSV-ov.

Mario Mandžukić drugi je put ove sezone odigrao utakmicu od početka do kraja, u domaćem srazu njegovog Wolfsburga i Werdera, koji je završio s 0-0. Hrvatski napadač ocijenjen je sa slabih 4.5, iako je u 77. minuti iznudio penal za domaćina, kojeg je zapucao kapetan ''vukova'' i BiH reprezentativac Edin Džeko. Kicker je Džeku ocijenio s peticom, najlošijom ocjenom na utakmici, a najbolju, čistu jedinicu, dobio je Wolfsburgov vratar Benaglio, koji je u 75. minuti obranio penal Torstenu Fringsu.

Srđan Lakić i Ivo Iličević dobili su slabe četvorke uslijed poraza njihovog Kaiserslauterna u gostima kod St. Paulija 1-0, a Stiven Rivić još slabiju peticu. Lakić je jedini odigrao cijelu utakmicu, dok su ostala dvojica hrvatskih igrača bili zamijenjeni u drugom poluvremenu, Rivić u 64., a Iličević u 87. minuti.

Momčad Kölna izgubila je u gostima kod Bayera u Leverkusenu s 3-2, a u Kölnu je Mato Jajalo za 90 minuta igre dobio četvorku. Vratar Miro Varvodić ostao je na klupi. Domagoj Vida nije konkurirao za Bayerovu momčad.

Linker
29. rujan 2024 13:38