Vladimir Dugandžić/CROPIX
OSTANAK NA POLJUDU?

Lima preko menadžera: 'Ne želim ići u Dinamo ili Rijeku, cilj mi je ostati u Hajduku!'

Portugalac je osjetio da se prema njemu ponašaju ljudski, u klubu su pokazali razumijevanje i na tome im se možemo samo zahvaliti - rekao je Danko Đikić
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 03. siječanj 2013. 10:13

Rijetko koja momčad u Hrvatskoj može se pohvaliti da u kadru ima više od jednog kvalitetnog igrača na poziciji lijevog beka.

Hajduk je po tom pitanju iznimka jer Mišo Krstičević na raspolaganju ima čak trojicu nogometaša koji mogu uspješno igrati na mjestu za koje je Hajduk godinama tražio pravo rješenje. Goran Jozinović, Danijel Stojanović i Ruben Lima to su i pokazali u prvom dijelu sezone, pogotovo u završnici kada su spletom okolnosti sva trojica znala istovremeno biti u momčadi.

Početkom sezone malo je tko slutio takav rasplet, Jozinović je radom zaslužio mjesto u prvoj momčadi, Stojanović se kasnije uključio u pripreme i prihvatio ulogu igrača s klupe, dok nezadovoljni Lima nije ni bio na Poljudu. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije upravo je Portugalac postao najzanimljivija priča kad su u pitanju Hajdukovi lijevi bekovi, ponajviše zato što se posljednjih dana našao na popisu želja glavnih konkurenata Splićana, Rijeke i Dinama. Na Kantridi i u Maksimiru igraju na kartu njegovog nezadovoljstva zbog kašnjenja plaća u Hajduku, kod njih takvih problema nema, a u Limi očito vide igrača koji bi osnažio lijevu stranu nove momčadi. Ali po riječima Liminog zastupnika, uvaženog menadžera Danka Đikića, Portugalcu na Poljudu nije tako loše kako računaju Riječani i Zagrepčani.

- Moram naglasiti da je Lima zavolio Split i Hajduk, dobro se osjeća u klubu, i kada smo ga upoznali s interesom Dinama i Rijeke rekao je da želi ostati u Hajduku. Zamolio nas je da ga shvatimo, poručio je da ne bi zbog navijača htio igrati u nekom drugom hrvatskom klubu. Naravno, sve je u rukama kluba i s obzirom na ugovor on bi poštovao njegove želje, ako bi to značilo da će Hajduk na njemu nešto zaraditi. Ali želi ostati u Hajduku i od prvog će dana biti na pripremama s Bijelima - prenio nam je Danko Đikić stav 23-godišnjeg Portugalca.

Razlog što se njegovo nezadovoljstvo s početka ljetnih priprema na Kupresu danas pretvorilo u sasvim suprotan osjećaj je odnos novih ljudi u klubu prema njemu.

- Nova uprava, predsjednik Brbić i sportski direktor Krešić su vrlo korektni prema Limi i ponekad je ta lijepa riječ znatno važnija od drugih stvari. On je osjetio da se prema njemu ponašaju ljudski, u klubu su pokazali razumijevanje i na tome im se možemo samo zahvaliti. Mislim da se Lima za takav odnos odužio igrama na terenu, pokazao je da je pravi profesionalac, i vjerujem da Hajduk s njim može biti zadovoljan - dodao je Đikić.

Linker
21. rujan 2024 23:55