PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
RIJEČ TRENERA

Zinedine Zidane nakon remija: ‘Rezultat je pošten!‘; Thomas ​Tuchel: ‘Mogli smo sve riješiti u Madridu‘

Nećemo postići 3 ili 4 gola u svakoj utakmici, ali u Londonu moramo zabiti jedan - kaže Zidane
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2021. 08:28

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Real Madrid i Chelsea su na stadionu Alfredo di Stefano odigrali 1-1. Gosti su poveli u 14. minuti golom Christiana Pulišića, a izjednačio je Karim Benzema u 29. minuti. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za "Kraljevski klub", dok Mateo Kovačić nije nastupio za Chelsea zbog ozljede.

​Londonski sastav je bio bolji, imao je više od igre i bolje prilike i ostao je dojam kako su "Bluesi" mogli izvući više od 1-1. Međutim, i remi s golom u gostima gura Chelsea u prednost uoči uzvrata na Stamford Bridgeu 5. svibnja.

Trener Chelseaja Thomas Tuchel nakon utakmice je kazao:

- Šteta je da nismo imali još jedan dan odmora jer bismo bili još bolji. U prvom poluvremenu mogli smo riješiti utakmicu u Madridu, ali nismo imali sreće u završnicama akcija. Dobro smo se branili. Sada se moramo osvježiti i pripremiti za uzvratni meč. Imamo veliko samopouzdanje, ali smo svjesni da ćemo se protiv Reala i u Londonu morati boriti za svaki centimetar terena.

Zidane Zidane s druge strane kaže:

- Naše prvo poluvrijeme nije bilo jedno od najboljih, ali rezultat 1:1 je pošten. Naši suparnici su dobri i imaju vrlo brze igrače. Nije lako igrati u polufinalu protiv momčadi koja se jako dobro brani, ali na dobrom smo putu. Nećemo postići tri ili četiri gola u svakoj utakmici, ali u Londonu moramo postići barem jednog.

Linker
21. svibanj 2024 08:08