DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
OGLASILE SE LEGENDE

‘Zbog njih trojice moraš izaći iz tog kluba! A to što ne možeš u PSG-u, moći ćeš u Manchester Unitedu‘

Jamie Carragher, Thierry Henry i Michael Owen nisu skrivali svoje stavove
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. studeni 2021. 09:29

PSG je poražen u Manchesteru, ali premda je pobjednik City, fokus interesa dobio je crveni dio grada, United. Klub s imenom, ali klub bez trenera. Tko će biti nasljednik Ole Solskjaera ? Nakon loše, čak i razočaravajuće izvedbe PSG-a na Etihadu stručnjaci i bivši igrači u toj ulozi vide Mauricia Pochettina.

- Da sam ja Pochettino odmah bi preuzeo United – poručio je Jamie Carragher, nekoć igrač, a danas komentator na CBS-u.
Carragher vjeruje da bi dolazak na Old Trafrod bio razuman potez u karijeri za Pochettina, uz naglasak kako bivši šef Spursa ne može postaviti momčad po svojim zamislima zbog prisutnosti superzvijezda Lionela Messija, Kyliana Mbappea i Neymara u PSG-u.

image
OLI SCARFF Afp

Govoreći nakon poraza PSG-a 2-1 od Manchester Cityja u njihovom okršaju Lige prvaka u srijedu navečer, Carragher je za CBS Sports naglasio:

- Pochettino mora izaći iz tog kluba. Ako ima priliku otići u Manchester United... ja bih otišao sutra. Iskreno bih to uradio zbog te tri zvijezde - kazao je Carragher jasno upirući prstom u Messija, Mbappea i Neymara.

Bivša legenda Arsenala Thierry Henry nadovezao se na Carragherove komentare kritizirajući mega tercet zbog njihove slabe izvedbe u srijedu. Rekao je da PSG nema nade da dočepati se naslova europskog prvaka ako njihove najveće zvijezde nastave zanemarivati svoje obrambene obveze.

- Ako želiš osvojiti Ligu prvaka, ne možeš se braniti sa sedam igrača. To je jednostavno nemoguće, nije me briga tko si i kako se zoveš. Tvoji obrambeni igrači su stalno izloženi, stalno igraju tri na jedan ili tri na dva. Uvijek si u deficitu. Momčadi u Francuskoj ne mogu slomiti takav PSG, međutim može jedan Manchester City – kazao je Henry i dodao:

- Pochettino ponekad ne smije biti Pochettino s tom momčadi.

image
PAUL ELLIS Afp

Michael Owen također drži da bi Argentinac mogao biti produktivniji ako se prebaci na Old Trafford.

- Njegove ruke su vezane, jer ne može iz momčadi izostaviti Neymara, Kyliana Mbappea i Lionela Messija. Naravno da su oni iznimno kvalitetni, ali igrajući tako neće osvojiti Ligu prvaka. Mislim da Pochettino vjerojatno može učiniti puno više s momčadi Manchester Uniteda nego s momčadi PSG-a koja bira samu sebe. No, možete li ih oblikovati u pobjedničku momčad? Nisam siguran. Ali, mislim da bi to mogao s Manchester Unitedom – kazao je Owen za BT Sport.

Linker
26. travanj 2024 19:18