Brahim Diaz prvo je zabio fantastičan gol, a onda se ozlijedio

 ODD ANDERSEN Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Trijumfi Cityja i Reala, Bellinghamova zamjena napravila remek-djelo pa se ozlijedila

Modrić je prvu utakmicu osmine finala pratio s klupe, a Kovačić i Gvardiol nisu bili ni u zapisniku
Piše: SNObjavljeno: 13. veljača 2024. 23:04

LEIPZIG - REAL MADRID 0:1 (Diaz 48.)

LEIPZIG: Gulacsi - Simakan ?, Orban, Klostermann - Henrichs (od 75. Haidara), Schlager (od 90.+1 Kampl), Olmo (od 75. Elmas), Raum - Simons - Šeško ?, Openda (od 75. Poulsen)

REAL MADRID: Lunin - Carvajal ?, Nacho, Tchouameni, Mendy - Valverde, Kroos, Camavinga, Diaz⚽ (od 84. Vazquez) - Vinicius Junior ?, Rodrygo (od 84. Joselu)

Poništeni gol Leipziga pogledajte ovdje

Gol Brahima Diaza pogledajte ovdje


KOPENHAGEN - MANCHESTER CITY 1:3 (Mattson 34./De Bruyne 10., Silva 45.+1, Foden 90.+2)

KOPENHAGEN: Grabara - McKenna, Vavro, Diks ?, Jelert - Mattson⚽(od 81. Larsson), Falk ?, Goncalves (od 70. Hojlund) - Elyounoussi, Claesson (od 55. Cornelius), Achouri (od 81. Sorensen)

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Stones, Dias, Ake - Rodri - Foden ⚽, Silva⚽ (od 78. Nunes), De Bruyne⚽, Grealish (od 21. Doku) - Haaland

Gol Kevina de Bruynea pogledajte ovdje

Gol Magunsa Mattsona pogledajte ovdje

Gol Bernarda Silve pogledajte ovdje


Real Madrid je bez svog najboljeg igrača Judea Bellinghama ostvario minimalnu pobjedu na gostovanju kod Red Bull Leipziga u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Pobjednički pogodak postigao je Brahim Diaz, a gostujuću je mrežu odlično čuvao Andrij Lunin, najbolji igrač utakmice.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić susret u Njemačkoj promatrao je s Realove klupe.

Domaćin je krenuo agresivno s visokim presingom te se već u 2. minuti zatresla Realova mreža. Glavom je poentirao Benjamin Šeško, ali slavlje je vrlo brzo prekinuto zbog zaleđa kojeg su označili suci iz Bosne i Hercegovine.

Snimka sporne situacije pokazala je da sudac Irfan Peljto vjerojatno nije priznao Leipzigov pogodak zbog toga što je u toj akciji Henrichs utjecao na igru, odnosno ometao gostujućeg vratara Lunina.

image

Andrij Lunin

OSCAR DEL POZO Afp

- Pogodak je ispravno poništen zbog Henrichsova zaleđa. On nije šutirao ni igrao s loptom, ali jasno je da ometa vratara, što uključuje i naguravanje. Ovo je zaleđe zbog ometanja suparnika - pojasnio je sudački ekspert Pavel Fernandez za Radio Marcu.

Zaprijetio je Šeško i minutu kasnije, no Lunin je to lako obranio. Prvi je pokušaj Real imao u 9. minuti kad je nakon kornera zaprijetio Camavinga, ali njegov je udarac bio preslab.

RB Leipzig je prijetio iz tranzicije, u 10. minuti Olmo je pronašao Šeška čiji je pokušaj nogom obranio Lunin. Pet minuta kasnije udarac je iskušao i Henrichs, tukao je snažno s 20-ak metara, ali je Realov vratar bio na pravome mjestu.

U 20. minuti iz daljine je tukao Kroos, Gulácsi je bio dobro postavljen i bez problema je uhvatio loptu. Na drugoj strani kombinirali su Olmo i Šeško, a slovenski napadač pogodio je vanjski dio mreže.

Tchouaméni je u 42. minuti klizećim startom otklonio opasnost ispred Šeška, a prvo poluvrijeme zaključio je Vinicius Junior lošim udarcem nakon lijepog proigravanja Diaza.

image

Diaz zabija za vodstvo Reala

ROBERT MICHAEL Dpa Picture-alliance Via Afp

Reala u prvom poluvremenu u Leipzigu nije bilo nigdje, trener Carlo Ancelotti kiptio je od nervoze, no ipak se smirio početkom nastavka kad je njegova momčad došla u vodstvo. Doduše, nije to bila neka uigrana akcija, već trenutak inspiracije Brahima Diaza koji je sjajnom solo-akcijom doveo Madriđane u prednost.

Diaz je u 48. minuti prihvatio loptu na desnoj strani terena, prošao je četvoricu igrača, ušao u kazneni prostor i potom ljevicom majstorski naciljao suprotni kut za 0:1. Bio je to doista fantastičan potez 24-godišnjeg ofenzivca.

Većina drugog poluvremena protekla je u napadačkim nastojanjima domaće momčadi, no odličnim intervencijama istaknuo se Andrij Lunin, ukrajinski čuvar mreže na gostujućim vratima.

image

Leipzig‘s Spanish forward #07 Dani Olmo (R) and Real Madrid‘s French midfielder #12 Eduardo Camavinga vie for the ball during the UEFA Champions League Round of 16, first-leg football match between RB Leipzig and Real Madrid CF in Leipzig, eastern Germany, on February 13, 2024. (Photo by Odd ANDERSEN/AFP)

ODD ANDERSEN Afp

Obranio je Lunin neugodan udarac Olma u 50. minuti, potom je u 62. istrčavanjem otklonio opasnost ispred Šeška, pa je još jednom zaustavio Olmov pokušaj u 71. minuti.

Real je u 72. minuti mogao je riješiti pitanje pobjednika. Diaz je u kontranapadu uposlio Viniciusa koji je nakon efektnog driblinga pogodio vratnicu.

Gostima se u 82. minuti ozlijedio strijelac Diaz koji je šepajući napustio travnjak, a Lunin je potvrdio svoj status Realovog junaka s još dvije odlične intervencije nakon udaraca Šeška i Haidare. Promjene rezultata do kraja nije bilo, gosti su čvrstom obranom sačuvali prednost te su napravili značajan korak prema plasmanu u četvrtfinale.

City je u Kopenhagenu poveo golom De Bruynea (10.), nakon odličnog proigravanja Fodena Belgijanac je utrčao u prazan prostor na desnoj strani domaćeg kaznenog prostora i preciznim prizemnim uarcem zatresao mrežu. Domaći su poravnali preko Mattssona (34) koji je pogodio s više od 20 metara nakon što se lopta sretno odbila njemu na nogu. Prethodno je Edesron loše izbio loptu i stoga se nije uspio na vrijeme vratiti na vrata.

image

Phil Foden slavi pogodak

JONATHAN NACKSTRAND Afp

Novo vodstvo gostima osigurao je Bernardo Silva na samom isteku prvog poluvremena, da bi u sudačkoj nadoknadi drugog dijela Foden nakon sjajnog duplog pasa s De Bruyneom postavio konačni rezultat.

Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić nisu konkurirali za nastup u sastavu Manchester Cityja.

KRAJ UTAKMICA

Završile su prve utakmice osmine finala Lige prvaka! Real je teškom mukom došao do pobjede u Leipzigu, dok je Manchester City slavio u Kopenhagenu i jednom nogom zakoračio u četvrtfinale.

90.+2 ⚽ GOOOOL! Manchester tri, Kopenhagen jedan. U samoj završnici utakmice Foden zabija za 3-1 Građana i veliku prednost pred uzvrat na Etihadu

90. ? U Leipzigu ćemo imati još četiri, a u Kopenhagenu tri minute sudačke nadoknade.

85. Opet Lunin čupa! Haidara je pucao s 20-ak metara, Ukrajinac ponovno na mjestu.

83. Nove nevolje za Ancelottija. Listi ozlijeđenih sada se pridružio i strijelac jedinog pogotka na današnjoj utakmici, Brahim Diaz, za kojega je utakmica gotova, zamijenit će ga Lucas Vazquez. Igru je napustio i Rodrygo, umjesto njega je ušao Joselu.

image
ROBERT MICHAEL Dpa Picture-alliance Via Afp

81. Lunin spašava Real, najprije pokušaj Simonsa sa 20-ak metara, potom još bolju prigodu Šeška... Ukrajinac je igrač utakmice!

77. Velika prilika za City, Haaland ponovno neprecizan! Bernardo Silva krasno je ubacio, ali Norvežanin nije uspio doći do čistog udarca glavom, lopta odlazi u vanjski dio mreže.

75. Trostruka zamjena u redovima Leipziga, Haidara, Elmas i Poulsen ulaze u igru, travnjak napuštaju Openda, Henrichs i Dani Olmo.

71. Olmo još jedanput prijeti, ali Lunin i ovog puta izlazi kao pobjednik. Vinicius je na drugoj strani mogao staviti točku na i u ovoj utakmici, ali je pogodio stativu.

62. Opasan nalet Leipziga, ali Real još jednom prolazi neokrznut. Najprije je Lunin istrčao na vrijeme i sprječio gotovo čistu priliku za Šeška, nakon čega je Olmo još jednom pucao, ali njegov udarac odlazi daleko, daleko od gola Reala.

Dominacija Cityjevog dvojca

O senzacionalnom pogotku Brahima Diaza koji smo vidjeli maloprije još će se pričati. Možete ga pogledati OVDJE.

image
ODD ANDERSEN Afp

56. Foden je pokušao iznenaditi vratara Kopenhagena dalekometnim udarcem iz slobodnog udarca, ali Grabara je spreman, nema promjene rezultata.

51. Velika prilika sada i na drugoj strani. Olmo puca, ali po sredini gola.

48. ⚽ GOOOL! Fantastičan pogodak Brahima Diaza! Veznjak Reala primio je loptu na desnoj strani, othrvao se čuvaru, sjurio prema golu i sjajno odmjerenim udarcem pogodio suprotan kut.

46. ? Započinje drugo poluvrijeme.

POLUVRIJEME
Kraj prvih poluvremena u Kopenhagenu i Leipzigu. Real se muči bez Modrića u Njemačkoj, dok Manchester City vodi u danskoj prijestolnici, premda nije pokazao puno u prvih 45 minuta.

image
RONNY HARTMANN Afp

45.+1⚽ GOOOOOL! Uz jako puno sreće, City je ponovno u vodstvu. Kevin de Bruyne bio je u duelu s jednim od domaćih igrača od kojega se odbila lopta i završila točno u nogama Bernarda Silve koji iskorištava zicer i dovodi englesku momčad u novo vodstvo

45. Vinicius Junior propušta jako dobru priliku! Brahim Diaz krasno se oslobodio čuvara i podvalio za Brazilca koji puca iz prve, ali lopta odlazi daleko od gola.

34.⚽ GOOOOL! Kakav pogodak Mattsona! Veznjak Kopenhagena dočekao je odbijanac i s 18 metara prekrasno zatresao Edersonovu mrežu, Kopenhagen je izjednačio.

31. Još jedna dobra prilika za Građane. Doku je probio po lijevoj strani i ubacio za Haalanda, koji ovog puta nije uspio zabiti akrobatskim udarcem.

Olmo u duelu s Camavingom

image
ODD ANDERSEN Afp

21. Grealish ne može nastaviti igru, Pep mora mijenjati već nakon dvadesetak minuta igre, ulazi Doku.

19. Prvi konkretan udarac Reala. Kroos je dalekometnim udarcem pokušao iznenaditi Gulacsija, ali lopta je išla po sredini gola pa tako nije predstavila veliku opasnost za mađarskog vratara.

10. ⚠ Šeško propušta zicer za vodstvo Leipziga! Sjajnu je priliku imao mladi napadač, ali Lunin brani njegov udarac.

10. ⚽ GOOOOL!
Manchester City vodi u Kopenhagenu. Foden je prekrasnom loptom poslužio De Bruynea koji s desetak metara pogađa suprotan kut za vodstvo Građana.

6. ⚠ Kakva prilika za Manchester City! Dias je bio najviši u skoku i odlično pucao glavom, golman mu je obranio, a Ake nije uspio zabiti odbijanac s dva metra

2. ⚠ Leipzig trese mrežu, ali linijski sudac diže zastavicu! VAR je provjerio situaciju i potvrdio njegovu odluku.

1. ? Počele su prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

20.45 Sve je spremno za spektakle u Kopenhagenu i Leipzigu! Točno dva mjeseca nakon zadnje utakmice grupne faza, vraća nam se Liga prvaka. Danas od prve minute na terenu neće biti Hrvata, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić nisu ni u zapisniku za večerašnji susret, dok Luka Modrić čeka svoju priliku s klupe.

Linker
27. travanj 2024 11:24