Veliko slavlje mladih igrača Benfice

 SCREENSHOT Screenshot
JUNIORSKA LIGA PRVAKA

VIDEO: Totalni potop Salzburga, Benfica je prvak, a Roko Šimić na vrhu strijelaca Lige prvaka!

Austrijska momčad nije imala nikakve šanse protiv Benfice, ali je Šimić ipak uzeo naslov najboljeg golgetera.
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2022. 19:56

Nogometaši Benfice novi su prvaci juniorske Lige prvaka. Portugalci su u finalu igranom u Nyonu očitali pravu lekciju Salzburgu i pobijedili s velikih 6:0.

Novi prvaci Europe odmah su na početku utakmice pokazali da su kvalitetnije momčad i nakon 15 minuta imali dva pogotka prednosti. Prvi gol su dali u 2. minuti, praktično iz prve akcije na utakmici kada je Neto bio precizan nakon odbijanca za koji je zaslužan Araujo. 'Devetka' Benfice je lijepo pucala, ali mu je vratar Salzburga Stejskal obranio udarac, no kod udarca Neta češki vratar je bio nemoćan. Dobru utakmicu Araujo je okrunio u 15. minuti kada je postigao gol za 2:0 i to nakon odlične asistencije Neta koji je probio desnu stranu te poslao loptu u sredinu za 2:0.

Austrijska momčad se nije najbolje snašla nakon ovakvog uraganskog otvaranje Benfice i do prve velike prilike došla tek u 37. minuti. U naslovnoj ulozi je bio hrvatski napadač Roko Šimić koji je presjekao jedno dodavanje obrambenih igrača Benfice. Namjestio se Šimić na udarac s nekih 17-18 metara od gola, dobro opalio, ali je vratar Gomes izbio loptu u korner. Našao se hrvatski napadač u šansi i u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, ali je Gomes u toj situaciji došao do lopte prije njega.

image

Roko Šimić protiv Benfice

SCREENSHOT Screenshot

U drugom poluvremenu vidjeli smo još tri gola Benfice. U 53. minuti je Santos probio desnu stranu i ubacio u sredinu. Lopta se odbila od jednog igrača Salzburga, a Ndour ju je lagano ubacio u mrežu austrijske momčadi. Samo pet minuta kasnije ponovo je strijelac Araujo koji se dobro snašao nakon dodavanja Moreire, a peti gol za Benficu je postigao Semedo koji je u 70. minuti lukavo provukao loptu pored jednog obrambenog igrača Salzburga te vratara. Konačni rezultat i svoj hat-trick postigao je Araujo iz jedanaesterca u 89. minuti. S visokih 6:0 Benfica se osvetila Salzburgu koji je svoj naslov prvaka Europe osvojio 2017. pobjedom u finalu upravo protiv portugalske momčadi. Tada je bilo 2:1 za Salzburg.

Iako se nije okitio naslovom prvaka Europe, Roko Šimić je ipak uzeo jednu titulu i to najboljeg strijelca juniorske Lige prvaka. On je, naime, u ovom natjecanju postigao 7 golova te na listi strijelaca dijeli prvo mjesto s dvojcem iz Midtjyllanda, Madsom Hansenom i Aralom Simsirom.

Benfica je postala šesta momčad koja je osvojila juniorsku Ligu prvaka. Po dva naslova imaju Chelsea (2015., 2016.) i Barcelona (2014., 2018.), a po jedan Salzburg (2017.), Porto (2019.) i Real (2020.). Prošle godine ovo natjecanje nije odigrano zbog pandemije koronavirusa.

Pogledajte golove: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0

Linker
20. travanj 2024 23:55