Pep Guardiola

 JOSEP LAGO Afp
LUDA VEČER U LP

VIDEO: Slavni Talijan utučen, Guardiola u ekstazi: ‘Pa kako on zabija, može postići gol kad god poželi!‘

‘Teško je kada nemaš loptu u posjedu, a imaš protiv sebe najbrže napadače na svijetu‘.
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 07. rujan 2022. 09:23

Senzacije prvog dana novog ciklusa Lige prvaka obilježio je – Dinamo. O pobjedi Zagrepčana nad Chelseajem u Maksimiru već su ispjevane ode, a Šahtar je nevjerojatnom igrom u Leipzigu (4-1) posramio domaćina. Poznato je, ukrajinske nogometne izbjeglice predvodi nekadašnji trener Dinama, Igor Jovićević.

Iz shvatljivih razloga, sva druga događanja na otvaranju Lige prvaka dobila su u hrvatskim medijima drugorazredni značaj. Primjerice, poput ovosezonskog debuta Erlinga Haalanda za Manchester City u Ligi prvaka. Fascinantni Norvežanin je u pobjedu nad Sevillom (4-0) ugradio dva pogotka. Otkako je ovoga ljeta dres Borussije iz Dortmunda zamijenio nebeskoplavim Cityja postigao je sveukupno 12 golova u sedam utakmica. Odnosno, sveukupno je u Ligi prvaka do sada zabio 25 golova u 20 utakmica. Njegova pojavnost neumitno potiskuje legendu o rivalitetu u efikasnosti Messija i Ronalda... Kod 22-godišnjeg Norvežanina posebice imponira impresivna lakoća egzekucije!

POGLEDAJTE PRVI HAALANDOV GOL

- Brojke govore same za sebe. Ali, nisu to samo dva gola koja je postigao Sevilli već način na koji Erling to izvodi. Uvijek ostavlja dojam da može postići gol kada poželi. Ima nevjerojatan osjećaj za gol. Njegov cilj zabijanja što više golova pretvorio se u rutinu – konstatirao je menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola nakon utakmice u Sevilli. A onda je prisnažio:

image
ALAN MARTIN Dppi Via Afp

- Istina, imamo nevjerojatne brojke kada govorimo o efikasnosti. Ali, tek smo na početku sezone. Već u subotu protiv Tottenhama moramo nastaviti ovu priču...

Jedan od najintrigantnijih parova 1. kola Lige prvaka svakako je odigran na pariškom Parku prinčeva: PSG – Juventus (2-1). Kyllian Mbappe je potvrdio visoku razinu forme. Postigao je oba gola za PSG.

No, nakon utakmice trener talijanskog sastava Massimiliano Allegri doimao se neutješnim, uvjeren da je njegova momčad trebala ostvariti povoljniji rezultat.

image

Massimiliano Allegri

FRANCK FIFE Afp

- Djelovali smo pomalo rastreseno u prvom poluvremenu. Teško je kada nemaš loptu u posjedu, a imaš protiv sebe najbrže napadače na svijetu. Mada smo nastojali igrati agresivno. U drugom smo poluvremenu pokazali više hrabrosti, ulazili češće u rizik. Odigrali smo dobru utakmicu. Nažalost, nismo to popratili adekvatnim rezultatom. Premalo smo opasnih situacija stvorili po lijevoj strani. Šteta, propuštena je velika prilika da ostvarimio na startu povoljniji rezultat – zdvojno je zaključio Allegri.

Posao bez dodatnog stresa odradio je i madridski Real u Glasgowu, protiv Celtica. Aktualni je prvak Europe svladao domaćina 3-0, a drugi je pogodak za goste postigao kapetan hrvatske reporezentacije Luka Modrić. Nimalo originalno ne izgledaju izvješća španjolskih izvjestitelja kada Modrića, koji će u petak navršiti 37 godina, uspoređuju – sa starim vinom. Bila je ovo peta utakmica sezone (od šest) u kojoj je Ancelotti krenuo s Modrićem od prve minute.

A kada je u 80. minuti Lukito napustio travnjak Celtic Parka hvalospjevi su već bili napisani:“Senzacionalan primjer preciznosti i discipline rada, savršenog pozicioniranja, dodavanja, vizije igre, timinga i – krajnjeg priozvoda. Igrač od kojega svi mogu učiti. Ako nastavi sjajnom formom do kraja godine mogao bi dobiti još jedan Ballon d‘Or.“

Osim novinara hrvatskom su se nogometaši naklonili i domaći navijači. Ispratili su ga s terena spontanim pljeskom. Modrić ima je uzvratio objavom na Twitteru: Special atmosphere. Thank you Celtic Park.

Linker
26. travanj 2024 21:40