Zrinjski
NAPETO U ARMENIJI

VIDEO: Pogledajte gol Rendulićevog džokera koji je donio Zrinjskom veliku pobjedu u zadnjim sekundama

Prvak BiH ima uzvrat iz prve utakmice i u Mostaru može potvrditi plasman u drugo kolo kvalifikacija
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 11. srpanj 2023. 19:23

FC Urartu - HŠK Zrinjski 0:1 (Senić 89‘)

EREVAN Stadion Urartua. Gledatelja 3000. Sudac: Philip Farrugia. Pomoćnici: Alan Camilleri i Luke Portelli (svi Malta).

URARTU: Melihov, Pilojan, Margarjan, Cimbaliuk, Salou (od 86. Mogilevec), Antwi (od 89. Pešukić), Sabua (od 46. Sanogo, od 86. Ozbilis), Iwu, Marcos, Grigorjan, Maksimenko (od 46. Poljakov).Trener: Dmitrij Gunko.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Senić, Marin (od 90. Memija), Ćorluka, Čanađija, Ivančić (od 80. Kožulj), Stanić (od 68. Zlomislić), Malekinušić (od 46. Ćuže), Tičinović (od 80. Sabljić), Bilbija.Trener: Krunoslav Rendulić.

ŽUTI KARTONI: Margarjan (33), Bilbija (50.), Barišić (52), Stanić (66), Zlomislić (80), Senić (90), Cimbaliuk (90+5).


Mostarski HŠK Zrinjski u domaćem bosanskohercegovačkom nogometu osvojio je sve što se osvojiti može, osam puta je bio prvak Premijer lige što nikome poslije rata nije uspjelo. No, u sedam izlazaka u Ligu prvaka zapinjao je na prvoj prepreci. Čini se da bi u osmom pokušaju napokon mogli probiti i taj led. Naime, prvak BIH svladao je u Armeniji domaćeg prvaka Urartua. Jedini pogodak postigao je Matej Senić, nekadašnji stoper Varaždina koji otkako je stigao u Zrinjski minutažu dobiva na "kapaljku". I sada bi vjerojatno bio na klupi da se Zrinjskom nisu ozlijedila dva stopera, no trener Krunoslav Rendulić dao mu je priliku od početka, a ovaj mu je vratio na najbolji način. Osim što je igrao bez pogreške u obrani, u 89. minuti došao je i do armenskog gola. Korner u 89. minuti izveo je nekadašnji Hajdukovac Zvonimir Kožulj, a Senić je na drugoj vratnici glavom pogodio za veliko slavlje svojih suigrača, a onih 60 navijača Zrinjskog koji su potegnuli čak do Armenije. Tako mostarski Plemići imaju veliku prednost pred uzvrat idućeg utorka u Mostaru, a ako ne izgube od Urartua doći će vrlo blizu plasmana u grupnu fazu nekog od Uefinih natjecanja što je njihov osnovni cilj.

Zrinjski je od samog početka pokazao da je ozbiljnija momčad od armenskog prvaka i već u prvih desetak minuta stvorio je dvije vrlo dobre prilike. Već u drugoj minuti Tičinović je spustio Nemanji Bilbiji, a najboljem strijelcu Premijer lige obrana Urartua blokirala je udarac. Nešto kasnije Josip Ćorluka se probio po desnoj strani i ubacio obećavajuću povratnu loptu, ali obrana domaćih opet je uspjela izbaciti loptu. Ipak, najbolju priliku vidjeli smo pred kraj prvog poluvremena. Igrala se 36. minuta, aktivni Tičinović ubacio je s desne strane visoku loptu koju je glavom dočekao Matija Malekinušić ali nije imao sreće - lopta je pogodila lijevu vratnicu.

No, i Armenci su uspjeli zaprijetiti i to pred kraj prvog poluvremena. Prvi put obrana Zrinsjkog je "ispala", a iz obećavajuće situacije Marcos Junior tukao je pored gola. Domaći trener Gunko u drugi dio ušao je s dva nova napadača i domaćin je bio osjetno opasniji. Prvo su Armenci tražili jedanaesterac jer je Stanića lopta pogodila u ruku, no sudac iz Malte procijenio je da je lopta "napucala" u ruku veznjaka Zrinjskog. I onda, u 54. minuti, Urartu je imao najbolju priliku. Domaći su dobili slobodan udarac na rubu šesnaesterca, a kapetan Margaryan topovskim udarcem pogodio je gredu.

Nakon toga igra se smirila, obje ekipe su bile sve opreznije i kada se činilo da će završiti bez pogodaka dogodio se korner u 89. minuti. Kožulj je kirurški precizno pronašao Senića, a ovaj postigao svoj drugi gol za Zrinjski za prvu samostalnu pobjedu njegovog trenera Rendulića u nekoj europskoj utakmici.

VRIJEDAN GOL SENIĆA POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
04. listopad 2024 19:58