Marko Arnautović

 GABRIEL BOUYS Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Inter nakon silnih promašaja srušio Atletico preko Arnautovića, PSV i Borussija bez pobjednika

Inter je pogotkom svojeg napadač osigurao 1:0 pobjedu, dok su PSV i Borussija odigrali 1:1
Piše: SNObjavljeno: 20. veljača 2024. 22:45

INTER - ATLETICO MADRID 1:0 (79. Arnautović)

INTER: Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Darmian (od 70. Dumfries), Barella, Mhitarjan (od 72. Frattesi?), Calhanoglu, Dimarco (od 70. Augusto?)- Thuram (od 46. Arnautović⚽), Martinez (od 88. Alexis Sanchez)

ATLETICO MADRID: Oblak - Molina (od 68. Barrios), Witsel, Gimenez (od 46. Savić?), Hermoso? (od 68. Reinildo), Lino - Llorente, Koke?, De Paul, Saul (od 54. Morata?) - Griezmann (od 78. Correa)

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE


PSV - BORUSSIA DORTMUND 1:1 (24. Malen, 55. De Jong)

PSV: Benitez - Teze, Boscagli (od 90. Obispo), Schouten, Dest - Saibari (od 83. Junior), Tillman, Veerman - Bakayoko, De Jong⚽, Lozano? (od 75. Pepi)

BORUSSIA DORTMUND: Meyer - Ryerson, Hummels, Schloterbeck?, Maatsen? - Can, Sabitzer - Malen⚽(od 82. Ozcan), Reus (od 62. Brandt), Sancho (od 68. Wolf) - Füllkrug (od 82. Moukkoko)

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE


U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Inter je pobijedio Atletico Madrid s 1:0, dok su u drugom susretu večeri PSV Eindhoven i Borussija Dortmund odigrali 1:1.

Uzvratne utakmice su 13. ožujka u Madridu i Dortmundu.

Inter, koji je aktualni europski doprvak, je bio daleko aktivniji, imao je nekoliko lijepih prilika i na koncu je posve zasluženo slavio golom Marka Arnautovića u 79. minuti.

Bila je to već deveta uzastopna pobjeda "Nerazzurra" u svim natjecanjima ove godine, a u posljednjih 14 utakmica u Ligi prvaka izgubili su samo lanjsko finale od Manchester Cityja.

image

Marko Arnautović

GABRIEL BOUYS Afp

Oba sastava su prošla kroz skupinu bez poraza. Atletico je bio prvi u skupini E s četiri pobjede i dva remija, dok je Inter bio drugi u skupini D s po tri pobjede i remija.

Za Diega Simeonea ovo je bio povratak na stadion za koji ga vežu lijepa sjećanja. "El Cholo" je od 1997. do 1999. igrao za Inter osvojivši u dresu "Nerazzurra" osvojio Kup UEFA 1998. Međutim, večeras nije imao previše razloga za zadovoljstvo nakon blijede predstave madridskog sastava.

Krenulo se očekivano tvrdo bez previše rizika na obje strane. Inter je bio nešto aktivniji, no u prvih pola sata nismo vidjeli praktički ništa. Prvi udarac u okvir gola na obje strane uputio je napadač Intera Lautaro Martinez glavom u 36. minuti, ali je Jan Oblak bio spreman.

Tri minute kasnije Inter je imao najbolju priliku u prvom dijelu. Marcus Thuram je ukrao loptu na centru i uposlio Lautara Martineza koji je s ruba kaznenog prostora loše pucao. U posljednjim trenucima prvog dijela udarac je okušao i Thuram, ali je pucao ravno u Oblaka.

Novu priliku za Inter imao je u 49. minuti Marko Arnautović, koji je u nastavku ušao umjesto ozlijeđenog Thurama, ali je u padu pucao preko gola. Prvu pravu priliku Atletico je imao tek u 55. minuti, ali Samuel Lino nije najbolje reagirao.

image

Lautaro Martinez

MARCO BERTORELLO Afp

Uzvratio je Inter u 63. minuti s još jednom sjajnom prilikom. Arnautović je odigrao "dupli pas" s Lautarom, ali je potom s desetak metara pucao visoko preko gola.

Pitanje pobjednika je razriješeno u 79. minuti. Reinildo je pogriješio na sredini terena, Lautaro se sjurio prema Oblaku i pucao, slovenski vratar je obranio, a Arnautović je odbijanac pospremio u gol iskupivši se za dva velika promašaja.

U drugom susretu večeri PSV Eindhoven i Borussia Dortmund su remizirali 1:1.

PSV-u je ovo bila prva utakmica u nokaut fazi Lige prvaka od sezone 2015/16. kada su ispali u osmini finala od Atletico Madrida.

Jedine prethodne međusobne utakmice ovih klubova bile su u grupnoj fazi Lige prvaka 2002/03. Dortmund je slavio sa 3:1 u Eindhovenu, dok je uzvrat u Njemačkoj završio s 1:1.

image

Donyell Malen

JOHN THYS Afp

PSV je ostao neporažen u posljednjih šest utakmica u Ligi prvaka izjednačivši tako svoj rekord od šest susreta bez poraza između listopada 1997. i rujna 1998.

Domaćin je bolje ušao u susret, a prvu zanimljivu situaciju vidjeli smo u 16. minuti kada je Malik Tillman pucao, ali preko gola. Sredinom prvog dijela Borussija se probudila i praktički iz prve prave prilike njemački sastav je poveo u 24. minuti.

Marcel Sabitzer je uposlio Donyella Malena koji je primio loptu u šesnaestercu i malo iskosa pucao po golu. Lopta je pogodila Sergina Desta i malo promijenila smjer završivši ispod grede Waltera Beniteza. Nizozemski napadač nije slavio pogodak jer je u Borussiju došao upravo iz PSV-a čiji je dres nosio tri sezone.

Domaćin je mogao izjednačiti u 37. minuti, Johan Bakayoko je bio u izglednoj situaciji, ali je loše pucao. PSV je ipak izjednačio u 56. minuti golom Luuka de Jonga iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Mats Hummels oborivši Tillmana.

Gosti su u 72. minuti mogli do nove prednosti, no Walter Benitez je obranio udarac Mariusa Wolfa. Devet minuta kasnije opasno je na drugoj strani zaprijetio i Dest, ali je Borussijin vratar bio spreman i do kraja susreta više nije bilo golova.

KRAJ UTAKMICA

Inter je bio bolji kroz cijelu utakmicu i na kraju je iskoristio grešku Atletica za zasluženu pobjedu. U susretu PSV-a i Borussije Dortmund su obje ekipe imale prilike za slaviti u večerašnjem ogledu, ali je neriješeni rezultat ipak najrealniji ishod.

90. Ušlo se u sudačku nadoknadu. U Milanu ćemo gledati pet minuta nadoknade, dok je u Eindhovenu sudac utakmicu produljio šest minuta.

88. Morata je propustio odličnu priliku za izjednačenje. Dočekao je ubačaj u sredini, ali nije dobro zahvatio loptu.

85. U Milanu Inter pokušava utakmicu primiriti kraju, dok PSV pokušava pritisnuti Borussiju i s prednosti otići na uzvrat.

81. Dest je prošao Ryersona i opalio u bliži kut, ali je njegov udarac obranio Meyer.

79. GOOOOL! Marko Arnautović se iskupio za dva promašaja i došao do pogotka. Reinildo je napravio veliku grešku, a udarac Martineza je obranio Oblak. Arnautović je sve ispratio i poslao loptu u praznu mrežu.

GOL INTERA POGLEDAJTE OVDJE

77. ⚠ Nova odlična prilika za Inter. Lautaro Martinez je ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali je glavom pucao ravno u Oblaka.

75. PSV umalo dolazi do preokreta. Bakayoko je sve napravio, osim udarca koji je bio slab te je završio u rukama Meyera.

72. ⚠ Tek što je to napisano, Borussia je propustila ogromnu priliku za vodstvo. Udarac Wolfa je sjajno obranio Benitez.

72. Nakon vatrenog početka poluvremena, u obje se utakmice situacija smirila pa već dugo nije bilo uzbuđenja.

image
JOHN THYS Afp

65. Witsel je zbog ozljede morao napustiti igru. Atletico trenutno igra s igračem manje.

63. ⚠ Novi veliki promašaj Arnautovića. Nakon odlične akcije Arnautović je sa sedam metara poslao loptu malo preko gola.

OGROMAN PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE

62. PSV je propustio priliku za preokret. Saibari je iz dobre situacije pucao pored gola.

57. Sjajna prilika za Atletico. Llorente je izbio pred Sommera, ali je De Vrij u posljednji trenutak izbio loptu ispred Španjolca i spasio svoju momčad.

55. GOOOOL!

Luuk de Jong je sigurno izveo kazneni udarac i vratio stvari na početak.

GOL PSV-A POGLEDAJTE OVDJE

54. ⚠ Kazneni udarac za PSV. Hummels je srušio Tillmana, a sudac Jovanović je pokazao na bijelu točku. U VAR sobi je Ivan Bebek koji će provjeriti situaciju.

52. Ponovno prilika za Arnautovića. Ovoga puta je njegov udarac glavom otišao pored gola.

image

Marko Arnautović

GABRIEL BOUYS Afp

49. ⚠ Sjajna prilika za Arnautovića. Austrijanac je dočekao loptu u sredini i pucao daleko preko gola.

46. Marcus Thuram je ostao u svlačionici zbog ozljede. Zamijenio ga je Arnautović.

Krenulo je drugo poluvrijeme u Milanu i Eindhovenu.

KRAJ POLUVREMENA

PSV je kroz cijelo poluvrijeme bio nešto bolji i stvarao više prilika. No, Borussia je jednu od svoje dvije iskoristila i zasluženo vode. U utakmici na San Siru nismo vidjeli puno prilike i obje ekipe su nam ostale dužne.

43. Thuram je probao s ruba kaznenog prostora, ali i to je išlo ravno u Oblaka.

38. Thuram je presjekao loptu i sjurio se prema golu. Francuz je vratio za Martineza čiji pokušaj u posljednjem trenutku blokira obrana Atletica.

37. Nakon više od pola sata vidjeli smo prvi udarac u okvir na San Siru. Lautaro je glavom pucao ravno u Oblaka.

37. ⚠ Još jedan ogroman promašaj PSV-a. Bakayoko je ostao sam na pet metara od gola, ali je loše zahvatio loptu i propala je sjajna prilika za izjednačenje.

32. Prijeti Inter. Dalekometni udarac Lautara Martineza otišao je preko gola.

Donyell Malen je prvi Nizozemac koji je zabio nizozemskoj momčadi u Ligi prvaka od Arjena Robbena za Bayern München upravo protiv PSV-a u listopadu 2016., dok je prvi koji je to uspio u nokaut fazi.

28. ⚠ Opet veliki promašaj Tillmana. No, čak i da je Amerikanac zabio, pogodak ne bi vrijedio zbog zaleđa.

24. ⚽ GOOOL!

Malen je zabio bivšem klubu. Iz nimalo lake pozicije je odličnim udarcem probio Beniteza.

GOL NIZOZEMCA POGLEDAJTE OVDJE

21. Šahovska partija u oba susreta. Za sada na oba susreta ekipe čekaju svoju priliku bez previše rizika.

image
GABRIEL BOUYS Afp

18. Prijeti i Borussia. Reus je pronašao Füllkruga koji iz dobre pozicije puca daleko preko gola.

16. ⚠ Kakav promašaj Tillmana. Izašao je sam pred Meyera i pucao daleko pored gola. PSV bi mogao žaliti za ovom prilikom.

13. Igrači Intera traže kazneni udarac zbog navodnog igranja rukom Moline. No, sudac i VAR soba su procijenili da se ne radi o kaznenom udarcu.

12. Najbolja prilika do sada. Lino je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je njegov udarac otišao malo pored gola. Centimetri su dijelili Atletico od vodstva.

7. Na obje utakmice se za sada ne događa puno. Većina toga se odvija na sredini terena, bez velikih prilika.

4. Thuram je dobio loptu u kaznenom prostoru, ali nije dobro reagirao i propala je dobra prilika za rano vodstvo domaćina.

1. S malim zakašnjenjem, krenula je i utakmica u Milanu.

1. Počela je utakmica u Eindhovenu.

image
JOHN THYS Afp

Najavu pišu: Tomislav Dragobratović i Slaven Kižlin

Nakon što je 18. prosinca prošle godine u Nyonu održan ždrijeb osmine finala Lige prvaka, većina nogometnih sladokusaca je, bacivši pogled na parove, ostala u jednu ruku možda i razočarana. Prvobitni dojam ukazivao je na to da većina spomenutih parova ima jednog velikog favorita.
Međutim, dva para se “ističu” među ostalima. Riječ je o dvostrukom talijansko-španjolskom dvomeču, i dok je dvoboj Napolija i Barcelone okarakteriziran kao susret momčadi koje su formom i igrama u silaznoj putanji, isto se ne može reći za sraz Intera i Atletico Madrida.

Inter u ovaj susret ulazi kao uvjerljivi lider talijanskog prvenstva s devet bodova više i jednom odigranom utakmicom manje od sljedećeg na tablici Juventusa, a iza momčadi Simeonea Inzaghija nalazi se i niz od osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda. I nisu to bile one ‘na papiru unaprijed upisane pobjede’, Inter je imao izrazito težak raspored. Padala su tu oba rimska kluba, Roma i Lazio, još uvijek aktualni prvak Napoli također je nastradao, a dominantan, iako to rezultat ne sugerira (1:0), bio je Inter i u utakmici protiv Juventusa.

Lautaro Martinez apsolutni je “MVP” milanske momčadi i glavna prijetnja suparnicima s 23 pogotka u 31 utakmici ove sezone. Upravo je ubojiti Argentinac “poveznica” između Intera i Atletica. Naime, Martinez je 2017. godine ostvario transfer u Inter iz argentinskog Racinga, a situacija je vrlo lako mogla biti potpuno drukčija. Jer, argentinski napadač je već imao spreman transfer u Atletico, čak je bio potpisao predugovor sa španjolskom momčadi, ali Inter je u posljednji trenutak “oteo” Martineza iz ruku Atletica tako što je poduplao ponudu Racingu u odnosu na onu Španjolaca. Također su angažirali svoje argentinske legende, Zanettija i Milita. Napadač je u to vrijeme dijelio svlačionicu s Lautarom u Racingu...

image
LUCA ROSSINI Nurphoto Via Afp

Atleticove partije u ovoj sezoni nisu toliko dominantne, ali posljednji rezultat protiv Las Palmasa (5:0) sugerira da su izabranici Diega Simeonea uhvatili priključak u pravo vrijeme. Diego Simeone i Inzaghi su bili suigrači u igračkim danima u Laziju, a u tome iskustvu priupitan je talijanski trener uoči večerašnje prve utakmice...

- Jasno je da će biti zadovoljstvo ponovno vidjeti Diega kao suparnika. Bio je sjajan suigrač, zatim je otišao u Atletico Madrid, ali nikad nismo gubili jedan drugog iz vida. Bilo je jasno da će postati sjajan trener, samo pogledajte što je napravio u 13 godina u Atleticu. Osvojio je mnogo, užitak je gledati kako njegova momčad igra - rekao je Simone Inzaghi.

Osvrnuo se i na nadolazeću utakmicu.

- Predvidjeti što će se dogoditi nije lako, gledajući posljednjih nekoliko utakmica Atletica dosta su se promijenili.
Novinari su podvukli paralelu između dvojice trenera i upitali Inzaghija može li on postati Interov Simeone.
- To je jako težak posao, shvatio sam to tijekom godina u Laziju i sada ovdje u Interu. U dvadesetak dana brzo se mijenjaju mišljenja o igračima i trenerima, beskorisno je previše razmišljati o tome. Odradili smo šest mjeseci na najbolji mogući način, ali najvažnija su sljedeća tri - zaključio je.

Bosz je bio promašaj u Dortmundu, a sad mu prijeti

Peter Bosz bio je velika želja Borussije Dortmund nakon što je napravio sjajan posao na klupi Ajaxa. U srpnju 2017. Bosz je stigao u Dortmund, velika su bila očekivanja, a razočaranje još veće. Zadržao se tek pet mjeseci na klupi crno-žutih, odradivši tek 24 utakmice u kojima je doživio čak 10 poraza.

Ostao je Bosz upamćen kao jedini trener koji nije ostvario niti jednu pobjedu u skupini Lige prvaka, tada su Nijemci igrali s Realom, Tottenhamom i APOEL-om iz Nikozije, s kojim su dva puta remizirali, dok su od Madriđana i Londončana oba puta poraženi. Danas Bosz sjedi na klupi PSV-a i čeka svoj bivši klub. Nizozemci ove sezone igraju sjajno, doživjeli su tek dva poraza, od Arsenala u LP, te Feyenoorda u Kupu.

- Prošlo je dosta vremena od kada sam bio trener u Dortmundu, nema ni previše igrača s kojima sam radio. Želim se fokusirati samo na međusobni dvoboj. Veselim se što ću se sresti s Julianom Brandtom, s kojim sam surađivao u Leverkusenu, on je vrlo dobar igrač i nadam se da neće igrati protiv nas - rekao je Bosz i dodatno se osvrnuo na današnji dvoboj.

- Borussia je momčad koja ima jaku tranziciju, ali i zna igrati pozicijski nogomet. Johan Bakayoko je trenirao s momčadi i na pravom je putu. Nadam se da će nas navijači nositi od prve minute utakmice - zaključio je 60-godišnji stručnjak.

Borussia Dortmund je proteklog vikenda odigrala neodlučeno kod Wolfsburga, i dalje ne zna za poraz ove godine, međutim, nikoga nisu oduševili. Čitava ova sezona je još uvijek posljedica protekle, kada su u posljednjem kolu ispustili titulu prvaka. Edin Terzić pod stalnim je pritiskom, mladi trener ima ugovor do ljeta 2025. godine, međutim, nema potvrde da će ga odraditi do kraja.

- PSV ima perfektnu sezonu, poznajemo Bosza vrlo dobro, još od vremena iz Borussije i Leverkusena. Neće biti lagano, sigurno će biti sjajno ozračje, ali vjerujem da imamo veliku prigodu za prolazak dalje - uvjeren je 41-godišnji trener.

Linker
26. travanj 2024 18:46