FRANCK FIFE Afp
MESSI I DRUŠTVO U MINUSU

Video: Francuz utišao Park Prinčeva, Bayern srušio uzdrmani PSG, Mbappeu poništena dva pogotka

Kingsley Coman poentirao je protiv bivšeg kluba za minimalnu pobjedu Bavaraca u osmini finala LP-a
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. veljača 2023. 23:13

PSG - BAYERN 0:1 (Coman 53‘)

PSG (4-4-2): Donnarumma - Hakimi (od 46. Kimpembe), Ramos, Marquinhos, Mendes - Zaïre-Emery (od 57. Ruiz), Pereira (od 76. Vitinha), Verratti, Soler (od 57. Mbappe) - Messi, Neymar

BAYERN (3-4-3): Sommer - Pavard, de Ligt, Upamecano - Sane (od 90. Stanišić), Kimmich, Goretzka, Cancelo (od 46. Davies) - Musiala (od 87. Gravenberch), Choupo-Moting (od 77. Muller), Coman (od 77. Gnabry)

PARIZ - stadion Park prinčeva. Gledatelja: 45,000. Sudac: Michael Oliver (Velika Britanija).


image
FRANCK FIFE Afp

Bayern je odigrao jako dobru utakmicu u Parizu, dominirao je protiv Paris Saint-Germaina koji očito nije u dobrom trenutku sezone. Nakon dva uzastopna poraza Parižana stigao je i treći u trećem natjecanju, onom koje je katarskim vlasnicima i najizazovnije.

IZVJEŠTAJ S UTAKMICE MILANA I TOTTENHAMA PROČITAJTE OVDJE.

Međutim, njihova se ‘igračka‘ nakrcana velikim zvijezdama ovaj put nije iskazala, gosti iz Münchena nadigrali su ih i zasluženo pobijedili. Prekinut je tako PSG-ov niz od 378 dana bez poraza na Parku prinčeva, a trijumf Bavaraca mogao je biti i veći.

image
FRANCK FIFE Afp

Isto tako se domaćin u završnici mogao vratiti i ispraviti loš dojam, ali nije uspio doći do izjednačenja, a VAR mu je poništio i pogodak zbog zaleđa. Bayern je na Valentinovo stekao minimalnu prednost u Parizu, a konačna odluka past će na Dan žena, 8. ožujka u Münchenu.

Kylian Mbappé ipak je krenuo na klupi, Messi i Neymar predvodili su pariški napad, a trener Galtier promijenio je formaciju i zaigrao s četvoricom u zadnjoj liniji.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

PSG-ov tinejdžer Warren Zaire-Emery je sa 16 godina i 343 dana postao najmlađi igrač u povijesti koji je započeo jednu utakmicu eliminacijske faze Lige prvaka.

COMANOV POGODAK BIVŠEM KLUBU POGLEDAJTE OVDJE.

Julian Nagelsmann je koristio formaciju s trojicom u obrani što je počeo prakticirati u posljednje vrijeme. Desni bok zauzeo je Cancelo, lijevo je bio Coman, a iza isturenog Choupo-Motinga bili su Sane i Musiala.

Puno bolje su se Bavarci postavili na terenu Parka Prinčeva, dominirali su u početnim minutama i diktirali ritam, ali teško su dolazili do pravih prilika. PSG se dobro branio, iako njegovi navijači nisu mogli biti zadovoljni prikazanom igrom jer su ipak očekivali drugačiju sliku.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

U 20. minuti Pavard je uvalio lakat u lice Neymaru, za suca Olivera to nije bio prekršaj, a u kontranapadu je Coman imao i boljih rješenja...

Na prvi udarac čekali smo sve do 25. minute, kad je Coman uputio jednu loptu prema Donnarummi, no bio je to slab pokušaj koji nije predstavljao pravu prijetnju.

Kimmich je u 29. minuti pokušao iz slobodnog udarca, lopta se od živog zida odbila u korner. Još jednom je Coman bio na sceni u 34. minuti, no bivši PSG-ov igrač poslao je loptu pokraj vratnice.

image
FRANCK FIFE Afp

U 43. minuti Kimmich je snažno potegnuo iz daljine, Donnarumma je bio siguran. Messi je dvije minute kasnije izborio i izveo slobodni udarac, ali je njegov pokušaj zaustavio živi zid.

Na početku nastavka mijenjala su oba trenera, umjesto slabog Hakimija kod domaćih je ušao Kimpembe, dok je kod gostiju Davies zamijenio Cancela.

Upravo je Davies u 53. minuti na drugoj vratnici pronašao Kingsleyja Comana koji je ulaskom Kanađanina prešao na desnu stranu. Francuski je napadač iz prve matirao Donnarummu kojem je lopta prošla ispod ruke, Bayern je konkretizirao bolju igru na Parku prinčeva.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Zaprijetio je Choupo-Moting iz voleja u 62. minuti, Donnarumma se ovaj put nije dao iznenaditi, a na drugoj strani Messijev prodor zaustavila je bavarska obrana.

Gosti su nastavili u visokom ritmu, nakon ubačaja Musiale tukao je Choupo-Moting s pet metara, a Donnarumma je obranio uz pomoć vratnice, da bi potom skinuo i Pavardov udarac glavom nakon kornera.

Ušao je kod Parižana i Mbappé, ali činilo se da nakon ozljede još nije u svom pravom izdanju. Nisu se doduše iskazali ni njegovi suigrači, djelovali su prilično nemoćno, a onda je u 73. minuti Mbappé pobjegao obrani Bayerna, ali mu je Sommer na vrijeme ušao u udarac. U nastavku akcije Pavard je blokirao pokušaj Neymara.

image
FRANCK FIFE Afp

Eksplodirao je Park prinčeva kad je u 82. minuti Mbappé zatresao mrežu, no VAR nije priznao pogodak, nesuđeni asistent Mendes bio je u zaleđu.

PSG je pritisnuo u završnim minutama, no rezultat se nije mijenjao. U 90. minuti u igru je ušao i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić umjesto Leroya Sanea.

U drugoj minuti sudačke nadoknade drugi žuti karton dobio je Benjamin Pavard koji će propustiti uzvrat na Allianz Areni.


COMANOV POGODAK BIVŠEM KLUBU POGLEDAJTE OVDJE.

image
ALAIN JOCARD Afp

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+2‘ - CRVENI KARTON ZA BAYERN! Pavard ruši Messija na rubu kaznenog prostora, svjestan da će za to dobiti drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton... Odmah ga je Oliver poslao u svlačionicu.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

90‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

90‘ - Evo i hrvatskog štiha u ovom spektaklu. Ušao je Josip Stanišić umjesto Leroya Sanea.

87‘ - Ulazi Ryan Gravenberch umjesto Musiale.

86‘ - Neymar s leđa ruši Kimmicha i dobiva žuti karton.

84‘ - Messi! Mendes je opet probio lijevi bok i dao povratnu za argentinskog čarobnjaka, izgledalo je to kao siguran pogodak, međutim još se jednom ispriječio - Benjamin Pavard!

image
ALAIN JOCARD Afp

82‘ - GOOOL! Neymar je povukao kontru i dao Mendesu u for koji osvaja golemi dio prostora te potom sjajno proigrava Mbappea, a brzonogi francuski centarfor pogađa iz blizine pod gredu! Ipak, ništa od gola! Mendes je prethodno za par milimetara bio u zaleđu...

82‘ - Muller je imao priliku riješiti susret, no njegov udarac odlazi daleko na tribine.

80‘ - Sve je opasniji PSG. Mbappe je okružen braničima Bayerna morao vratiti do Ruiza koji nepotrebno komplicira... U nastavku akcije Kimpembe prizemnim centaršutom traži Neymara, izbacuje to Pavard.

77‘ - Kod PSG-a ulazi Vitinha umjesto Pereire, s druge strane ulaze Thomas Muller i Serge Gnabry, zamijenit će Choupo-Motinga i strijelca Comana.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
image
ALAIN JOCARD Afp

73‘ - Tri šanse PSG-a u jednoj akciji! Mbappe se kao brzi vlak sjurio u šesnaesterac i izbliza pogodio Sommera u glavu... Odbilo se to do Neymara čiji udarac s desetak metara blokira Pavard, još jednom šutira Neymar - odbija Sommer do Mbappea koji posprema u mrežu. Međutim, bio je u zaleđu Francuz i opravdano mu je poništen pogodak.

70‘ - Kimpembe ruši Comana i dobiva žuti karton.

64‘ - Apsolutna dominacija Bayerna! Pavard skače nebeski visoko i gađa glavom, a čudesni Donnarumma brani i njegov pokušaj!

63‘ - Trese se vratnica! Musialin prodor dočekao je raspoloženi Choupo-Moting koji s pet metara pogađa okvir gola! Čini se da je Donnarumma vršcima prstiju uspio spriječiti novi pogodak...

62‘ - Verratti gura u šansu Messija, no pregust je blok Bayernovih braniča ispred njega.

image
FRANCK FIFE Afp

61‘ - Atraktivan pokušaj poluškaricama Choupo-Motinga uspijeva obraniti Donnarumma.

57‘ - Galtier shvaća da je vrag odnio šalu. Ulaze Fabian Ruiz i superstar Kylian Mbappe, izaći će Warren Zaïre-Emery i Carlos Soler.

53‘ - GOOOL! Džoker s klupe Alphonso Davies idealno je ubacio za Comana koji s desetak metara, nečuvan, šutira isprve - a Donnarummi lopta bježi ispod ruke... Coman zabija svom bivšem klubu, zato i nije htio slaviti taj pogodak. Bayern zasluženo vodi 1:0!

image
FRANCK FIFE Afp

50‘ - Evo i zapažene role Zaïre-Emeryja, lijepo je probio desni bok pa ubacio za Neymara, Upamecano klizećim startom izacuje u korner.

46‘ - Vraćamo se na Park prinčeva. Trener PSG-a Christophe Galtier na travnjak šalje Presnela Kimpembea, u svlačionici je ostao Achraf Hakimi, dok će kod Bayerna ući Alphonso Davies umjesto Joaa Cancela.

image
FRANCK FIFE Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Ostali su nam dužni Parižani, nismo vidjeli ništa ni od Messija, ni od Neymara, a ni od 16-godišnjeg wunderkinda Warrena Zaïre-Emeryja. Bayern s druge strane prijeti iz svih pozicija, iznimno su raspoloženi Coman, Kimmich, Choupo-Moting i ostali, međutim - pogotka zasad nema.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

45‘+1‘ - Prošla je i ta opasnost, Messi pogađa samo živi zid. Sudac Oliver šalje igrače u svlačionicu.

45‘ - De Ligt ruši Messija u zoni udarca! Bit će ovo opasno za vrata Bayerna, a Parižani pravu šansu praktički nisu ni imali...

43‘ - Strašan udarac skida Donnarumma! Kimmich je žestoko opalio s dvadesetak metara, prošla je lopta kroz šumu nogu i pravo je čudo kako je to uopće vidio vratar PSG-a, ali reakcija mu je bila zaista spektakularna!

image
ALAIN JOCARD Afp

40‘ - I opet Coman, tražio je ovog puta Goretzku u šesnaestercu, očistio je to požrtvovni Ramos.

34‘ - I dalje prijeti samo Bayern. Coman je vidno željan pogotka, šutirao je sada s vrha šesnaesterca pored gola, nikako ne uspijeva zabiti bivšem klubu.

30‘ - Muči se PSG... Pokušaj glavom Choupo-Motinga prolazi pokraj gola.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

27‘ - Sve je opasniji Bayern, Ramos u posljednji trenutak izbija ispred Musiale.

26‘ - Pavard još jednom ruši Neymara i sada mu Michael Oliver pokazuje žuti karton.

25‘ - Kimmich traži Comana u petercu, ali njegov pokušaj - prvi udarac u okvir gola na susretu - bio je lak plijen za Donnarummu.

image
FRANCK FIFE Afp

20‘ - Pavard laktom u lice zaustavlja Neymara koji pada na tlo kao pokošen, a sudac Oliver pušta da se igra nastavlja. Jurnuli su Bavarci u kontru, Coman je imao nekoliko rješenja, ipak - dugo je čekao i sustigli su ga braniči PSG-a.

15‘ - Igra se vrlo oprezno, obje momčadi strpljivo drže loptu i ne ulaze u pretjeran rizik. Cancelo je sada ubacio s krila, no nikoga od njegovih suigrača nije bilo na suprotnoj vratnici.

image
ALAIN JOCARD Afp

8‘ - Kombiniraju Messi i Neymar, ali jasno je Bavarcima odakle prijeti opasnost, zasad uspijevaju neutralizirati ovaj ubojiti tandem.

1‘ - I odmah je na startu Choupo-Moting zagrijao Donnarummu udarcem iz daljine, prohujalo je to pored gola.

21.00: Počela je utakmica na Parku prinčeva! Glavni je sudac Michael Oliver iz Velike Britanije.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp


Linker
24. rujan 2024 18:42