PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/Ddp Usa/Profimedia
LIGA PRVAKA

VIDEO: Debakl Barce na Camp Nouu! Bayern se poigrao i napunio mrežu Katalonaca; slavlje Juvea i Chelseaja

Barcelona je teško stradala na svome stadionu, uvjerljiv je bio minhenski Bayern
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 14. rujan 2021. 23:09

BARCELONA - BAYERN 0:3 (Müller 34', Lewandowski 56', 85')

BARCELONA (3-5-2): Ter Stegen - Araujo, Eric Garcia (od 66. Oscar Mingueza), Pique - S. Roberto (od 59. Demir), F. de Jong, Busquets (od 59. Gavi), Pedri, Alba (od 74. Balde) - L. de Jong (od 66. Coutinho), Depay

BAYERN (4-1-4-1): Neuer - Pavard (od 66. L. Hernandez), Upamecano, Sule (od 82. Stanišić), Davies - Kimmich - Sane (od 82. Coman), Muller (od 82. Sabitzer), Goertzka, Musiala (od 70. Gnabry) - Lewandowski

Barcelona - stadion Camp Nou. Sudac: Michael Oliver (Engleska)


Ostali susreti:

Young Boys - Man United 2:1 (Ngamaleu 66', Siebatcheu 90'+5' / C. Ronaldo 13')

Sevilla - RB Salzburg 1:1 (Rakitić 42' p. / Sučić 21' p.)

Dinamo Kijev - Benfica 0:0

Villarreal - Atalanta 2:1 (Trigueros 39', Danjuma 73' / Freuler 6')

Lille - Wolfsburg 0:0

Malmö - Juventus 0:3 (Alex Sandro 23', Dybala 43' p., Morata 45'+1')

Chelsea - Zenit 1:0 (Lukaku 59')


U četiri skupine Lige prvaka odigrane su utakmice 1. kola, a u najvećem derbiju ovog utorka Bayern je slavio kod Barcelone.

Bavarci su dominirali na Camp Nou te su pobijedili 3-0 u ogledu skupine E. O tome kako je utakmica izgledala mnogo toga će reći da je najbolji igrač Barcelone bio njen vratar Ter Stegen, a tijekom drugog poluvremena domaći navijači su za svoje miljenike imali tek - zvižduke.

Prvi pogodak na susretu postigao je Müller u 34. minuti, dok je pitanje pobjednika riješeno u 56. kada je Lewandowski zabio za 2-0 nakon što je silovito, domaći okvir vrata, pogodio Musiala. Poljak je dodatno rastužio Barcelonu u 85. minuti golom za konačnih 3-0.

image
LLUIS GENE Afp

U toj skupini E druga utakmica nije ponudila ni jedan pogodak. U Kijevu su Dinamo i Benfica odigrali 0-0.

Odličnu su utakmicu u skupini F odigrali Villarreal i Atalanta. Pobjednika na kraju nije bilo (2-2) premda su šanse prštale na obje strane. Na kraju čak Atalanta može više žaliti za preostala dva boda jer je s igračem više stisnula domaćina u završnici. Hrvatski vezni igrač Mario Pašalić odigrao je za Atalantu zadnjih 20 minuta susreta.

U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea imao je teško otvaranje na svom Stamford Bridgeu protiv najbolje ruske momčadi Zenita. Pobijedio je 1-0, a jedini gol postigao je Romelu Lukaku u 69. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Chelsea.

image
DANIEL LEAL-OLIVAS Afp

U toj skupini startna tri boda uhvatio je i Juventus koji je u Švedskoj svladalo Malmö 3-0. Sve je u toj utakmici riješeno u prvih 45 minuta u kojima je Juventus zabio sva tri gola. Nakon Alexa Sandra u samoj završnici su još zabili Dybala (jedanaesterac) i Morata. Kod domaćina je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Antonio Čolak.

Ivo Grbić je mrežu Lillea sačuvao netaknutom u ogledu skupine G u kojem su francuska momčad i Wolfsburg odigrali bez pogodaka. Lille je više od pola sata imao igrača više, ali su Nijemci uspjeli sačuvati svoju mrežu.


KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - GOL! Debelo u sudačkoj nadoknadi Dinamo Kijev došao je do pobjede nad Benficom, strijelac pobjedničkog pogotka bio je Mikola Šaparenko. Ali... traje VAR provjera. Ipak ništa! Gol je poništen zbog zaleđa.

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

DRUGI POGODAK ROBERTA LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

85' - GOOOL! Opet je Gnabry zakuhao jednu opasnu situaciju i pogodio vratnicu! A iskusni lisac, Robert 'Fox in the Box' Lewandowski, nanjušio je gdje će ta lopta završiti... smireno ju je primio, 'zavaljao' Piquea i zatim ljevicom zakucao pod gredu za 3:0! Poniženje Barce na Camp Nouu.

84' - Strašan zicer za Bayern! Mogao se proslaviti Sabitzer nakon dodavanja Gnabryja, ali s pet metara šalje loptu pored gola!

83' - GOL! Gosens zabija za 2:2 protiv Villareala.

82' - Trostruka promjena kod Bayerna. Izlaze Sule, Sane i Muller, ulazi naš Josip Stanišić uz Comana i Sabitzera.

82' - Sada je Gavi dobio žuti karton zbog prekršaja na Mulleru.

78' - Upamecano je 'požutio' zbog oštrog starta s leđa na Memphisu Depayu.

74' - Ozlijedio se Jordi Alba i ne može nastaviti, mijenja ga 17-godišnji debitant Alejandro Balde.

73' - GOL! Preokrenuo je Villareal protiv Atalante, strijelac je Danjuma.

70' - Još jedna promjena kod Bavaraca. U igri je Gnabry umjesto Musiale.

69' - GOL! Slomljen je otpor Zenita, strijelac za Chelsea je Romelu Lukaku.

image
LLUIS GENE Afp

68' - Prijeti Coutinho! Opalio je iz one svoje karakteristične pozicije s ruba šesnaesterca, gađao je suprotne rašlje, no odlazi to preko gola.

66' - Nove promjene kod Barce. Ušli su Coutinho i Oscar Mingueza, na klupu će nevidljivi Luuk de Jong i Eric Garcia.

66' - Mijenja sada i Julian Nagelsmann. Ulazi Lucas Hernandez umjesto Benjamina Pavarda.

59' - Koeman vadi kapetana iz igre! Umjesto Busquetsa i Sergija Roberta u igru će 17-godišnji Gavi i 18-godišnji Demir.

image
LLUIS GENE Afp

POGODAK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

56' - GOOOL! Očajno izgleda Barca i u nastavku... Ovako otprilike izgleda sva nemoć Blaugrane: prvo Davies neometan silovito šutira s dvadesetak metara, netko to blokira, zatim puca Musiala, bez ikoga oko njega, i pogađa stativu! A zatim Lewandowski okružen dvojicom pogubljenih braniča lakoćom dolazi do tog odbijanca i posprema ga u mrežu... Pique ironično plješće publici zbog salvi zvižduka s tribina, Ter Stegen se okreće u nevjerici, a Koeman iz igre vadi kapetana!!! Potpuno rasulo...

52' - Zicer nad zicerima skida Ter Stegen! Bayern prolazi kroz Barceloninu obranu lakoćom, Sane izbija sam na pet metara, a njemački vratar nogom brani ovu stopostotnu šansu!

50' - Prva dobra akcija Barcelone! Depay je odradio veći dio posla i poslao povratnu do Busquetsa, a kapetan Blaugrane silovito opalio, odbilo se to od Mullera u korner!

46' - Vraćamo se na Camp Nou. Nema promjena u sastavima, Koeman unatoč anemičnoj igri očigledno i dalje vjeruje svojoj udarnoj postavi.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Igra Barcelone izgleda jednostavno loše. Govor tijela katalonskih nogometaša odaje rezignaciju i njihovo nesnalaženje u taktičkim zamislima nizozemskog trenera. Barca nema niti jedan udarac prema golu Bavaraca i djeluje potpuno bezopasno. S druge strane, igrači Bayerna iznimno su raspoloženi, disciplina je besprijekorna te će se - nastavi li se ovakav odnos snaga - sasvim sigurno u bavarsku prijestolnicu vratiti s tri boda na otvaranju ovosezonske Lige prvaka.

image
LLUIS GENE Afp

45'+1' - GOL! Rapsodija Juventusa u Malmöu. Treći pogodak djelo je Alvara Morate u sudačkoj nadoknadi.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac šalje igrače na odmor.

43' - GOL! Juve je povećao prednost, zabio je Dybala iz jedanaesterca.

39' - GOL! Villareal je izjednačio protiv Atalante, strijelac je Trigueros.

POGODAK THOMASA MULLERA POGLEDAJTE OVDJE.

34' - GOOOL! Nova sjajna akcija Bayerna, loptu je dobio Muller, smirio je i opalio s dvadesetak metara, a - uz malo sreće - odbija se to od Erica Garcije i završava iza Ter Stegena!

image
LLUIS GENE Afp

31' - Ne izgleda ovo dobro za Barcu... Još jednom Bavarci prelako dolaze do prilika, sada je šutirao Muller iz blizine, zagužvalo se u šesnaestercu, srećom po Katalonce - Lewandowski je bio u zaleđu.

27' - I opet prijeti Bayern! Musiala šutira nakon nove loše reakcije Barcine obrane, a Pique u padu požrtvovno blokira taj udarac!

23' - GOL! Poveo je Juve u gostima kod Malmöa, zabio je Alex Sandro.

19' - ČUDESNA OBRANA TER STEGENA! Sane je lijepo opalio iz voleja s desetak metara iskosa, a njemački se vratar istaknuo nevjerojatnom refleksnom intervencijom lijevom rukom!

15' - Uzvraća sada Barca! Jordi Alba je centaršutom pronašao Sergija Roberta čiji udarac iz voleja odlazi visoko na trbine.

8' - Šansa za Bayern! Sane je pokušao iz slobodnjaka, nije mogao preko živog zida...

image
LLUIS GENE Afp

6' - GOL! Pao je gol u Villarealu, povela je Atalanta pogotkom Freulera.

1' - Počela je utakmica na Camp Nouu. Glavni je sudac 36-godišnji Englez Michael Oliver.


Linker
20. travanj 2024 04:27