Luka Modrić i Marcelo Brozović

 MIGUEL MEDINA Afp
DERBI LIGE PRVAKA

Večeras će na mitskom stadionu sve biti u znaku Hrvata. Od prve minute kreće i srpski napadač?

Luka Modrić u Realovom dresu kontra Marcela Brozovića i Ivana Perišića na strani milanskog Intera.
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 07. prosinac 2021. 15:28

Velika utakmica očekuje nas u Madridu za kraj skupine D, Real dočekuje milanski Inter. Ulog je prvo mjesto u skupini, što nije mala stvar jer ono u osmini finala donosi status nositelja u ždrijebu, ali i domaćinstvo uzvratne utakmice. Domaćin je u prednosti jer mu je za potvrdu prve pozicije dovoljan i bod, dok gostima ‘igra’ samo pobjeda.

Dakako, gledateljima u Hrvatskoj će ova utakmica biti posebno zanimljiva zbog očekivanog sučeljavanja trojice standardnih prvotimaca Vatrenih. U ulozi domaćina je Luka Modrić, gosti su Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

Sjajan niz

Real Madrid u tu utakmicu ulazi u sjajnoj formi, čak 11 utakmica zaredom je bez poraza, te je nanizao osam pobjeda.

- Pokazujemo kvalitetu i predanost. Možemo li osvojiti Ligu prvaka? Naša je zamisao da se dobro pripremimo za svaku utakmicu i da ne razmišljamo o tome. U utorak želimo pobijediti jaku momčad. Cilj je doći do kraja ovog natjecanja, što je vrlo teško. No, to je naša dužnost, jer ovo je najuspješniji klub u Europi - rekao je Realov trener Carlo Ancelotti.

Najveći hendikep za Kraljevski klub bit će izostanak prvog napadača Karima Benzeme, koji je ozlijedio mišić stražnje lože na gostovanju kod Real Sociedada prošlog vikenda, te ga neko vrijeme neće biti na travnjacima. Očekuje se da će ga zamijeniti srpski napadač Luka Jović, koji je golom i asistencijom odveo Real do pobjede u San Sebastianu. Osim Benzeme, izvan stroja su Bale i Ceballos.

U slučaju žutog kartona prvi susret osmine finala morali bi propustiti Mendy i Casemiro. No, brazilski veznjak pojavio se na konferenciji za novinare uoči utakmice, što je sugestija za njegov nastup od prve minute.

- Odmor je uvijek tema o kojoj ljudi pričaju i brinu. Ja sam čovjek, nisam robot, no imamo sjajnu liječničku službu koja vodi brigu o tome tko koliko može igrati. Važno je imati dobru momčad, Camavinga i Valverde su vrlo dobri igrači, privilegija je imati Modrića i Kroosa. Svim utakmicama pristupamo s ozbiljnošću i poštovanjem. Inter je dobra momčad, ulog je prvo mjesto. Moramo biti smireni, ali i imati na umu da je riječ o talijanskom prvaku. Bit će to vrlo teška utakmica - najavio je Casemiro.

I Inter je, poput Reala, neporažen u 11 posljednjih utakmica, a seriju pobjeda produljio je na pet nakon što je s uvjerljivih 3:0 svladao Mourinhovu Romu u Rimu. U prvoj utakmici u Milanu Real je 15. rujna slavio sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Rodrygo na asistenciju Camavinge. Ancelottijeve zamjene tada su donijele puni plijen Madriđanima.

Interov trener Simone Inzaghi neće moći računati na napadača Joaquina Correu zbog ozljede mišića, a talijanski novinari sugeriraju da je moguća još pokoja promjena u početnoj postavi u odnosu na susret s Romom.

Novi ugovor

- Ja i cijela momčad smo gladni i želimo pobjedu - rekao je Perišić u najavi utakmice s Realom, te se osvrnuo i na svoj ugovor koji istječe sljedeće ljeto:

- Ima još vremena, razgovarat ćemo za nekoliko tjedana, pa ćemo vidjeti.

Pozicija Marcela Brozovića nije upitna, on je nezamjenjiv u Interovoj koncepciji, a Nerazzurri će ga pokušati u klubu zadržati i u budućnosti. Poznato je da Brozoviću ugovor istječe sljedećeg ljeta, i ako ne potpiše novi do kraja godine moći će početi pregovore s drugim klubovima. Ipak, Il Giornale piše kako je Brozović sve bliže produljenju, novi sastanak na tu temu očekuje se u četvrtak ili petak. Prema navedenom izvoru, potpisao bi ugovor do 2025., te bi po sezoni zarađivao oko šest milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 00:13