Sukob Marseilleovih navijača s policijom i redarima tijekom utakmice protiv Tottenhama

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/Shutterstock Editorial/Profimedia
KAOS NA VÉLODROMEU

Uhićen čovjek koji je raketom pogodio Eintrachtovog navijača, prijeti mu doživotna robija!

Francuska policija u srijedu je privela 26-godišnjeg muškarca iz Marseillea
Piše: JL.Objavljeno: 21. listopad 2022. 15:05

Scene žestokih sukoba Marseilleovih i Eintrachtovih navijača uoči i tijekom utakmice dvaju navedenih klubova u drugom kolu Lige prvaka obišle su svijet. Na tribinama se odvijala velika pirotehnička bitka, a najgore je prošao navijač frankfurtskog kluba Michael Brehl, koji je, nakon što ga je pogodila raketa, hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama, odnosno slomljenim vratnim kralješcima i opeklinom na vratu.

- Uvjerila sam Michaela da idemo na utakmicu. Mislila sam da neće biti toliko loše, ali sve je pošlo po zlu. Na stadionu nismo bili ni deset minuta kad je doletjela raketa. Pogodila ga je u vrat, pomislila sam da mu je ozlijeđena karotidna arterija - izjavila je za Hessenschau Brehlova djevojka Cristine.

Nakon nešto više od mjesec dana od nemilog događaja, L‘Equipe je izvijestio da je počinitelj identificiran i uhićen, te mu prijeti doživotni zatvor. Francuska policija u srijedu je privela 26-godišnjeg muškarca iz Marseillea, a tužiteljstvo mu na teret stavlja "pokušaj ubojstva, nasilje s predumišljajem, te posjedovanje i korištenje raketa ili vatrometa unutar sportskog terena". Osumnjičenik je navodno priznao krivnju, a Francuzi pišu da je u četvrtak doveden pred suca istrage, koji je odbio zahtjev za određivanjem istražnog zatvora. Suđenje će čekati na (uvjetnoj) slobodi, a ako bude proglašen krivim, prijeti mu kazna doživotnog zatvora.

Linker
02. svibanj 2024 09:48