Ataturk stadion u Istanbulu
 OZAN KOSE Afp
TURSKA POD UPITNIKOM

UEFA razmišlja o izmještanju finala Lige prvaka? Jedna je opcija već odbačena, a vremena je sve manje

U Turskoj je na snazi potpuni lockdown do 17. svibnja, a finale LP je na rasporedu 12 dana kasnije.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2021. 15:10

Hoće li se finale ovosezonske Lige prvaka održati u Istanbulu? Po otprije odlučenom, trebalo bi, no Turska je usred novog vala korone bila prisiljena uvesti lockdown... Turci su u punom "ostani doma" režimu najranije do 17. svibnja, a završni susret u najelitnijem europskom nogometnom natjecanju trebao bi se odviti 29. svibnja na stadionu Ataturk. Ne samo to, trebalo bi na toj utakmici biti prisutno najmanje devet tisuća navijača...

Ali, UEFA-ini dužnosnici su u komunikaciji s domaćinom na dnevnoj bazi, traži se potencijalno novo rješenje još od ponedjeljka, u tjednu kad se igraju prve polufinalne utakmice između Chelseaja i madridskog Reala te Manchester Cityja i PSG-a. Iz krovne europske nogometne asocijacije odbacili su mogućnost da se igra na londonskom Wembleyju, baš zbog činjenice da bi se u finalu mogla naći dva engleska kluba.

Turcima je dan rok do kraja tjedna da odluče žele li na finalu Lige prvaka imati i gledatelje, mada je ta opcija iz dana u dan sve manje izgledna zbog korone koja je opet na vrhuncu. Turska je u protekla 24 sata imala preko 37 tisuća novih slučajeva zaraze i 353 smrtna. U posljednjih mjesec dana Turska je četvrta zemlja u svijetu po broju slučaja zaraze.

Iz UEFA-e još uvijek nema naznaka o izmještavanju finala, ali je jasno da se o tome sve glasnije razmišlja. Podsjetimo, lanjski "balon" održao se u Portugalu i Njemačkoj, a neke utakmice nokaut-faze ove sezone u Španjolskoj i Rumunjskoj. Nije nemoguće stoga da i finale dobije svoje novo poprište.

Linker
28. rujan 2024 23:49