Real Madrid je trebao igrati s Benficom, a sada im dolazi PSG

 OSCAR DEL POZO Afp
NAJTEŽE OŠTEĆENI

U Realu ogorčeni nakon velikog kiksa UEFA-e koji im je donio PSG: ‘Ma kakva softverska greška...‘

Legendarni Emilio Butragueno nije štedio Uefu nakon nezapamćenog fijaska s kuglicama na ždrijebu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2021. 17:11

Real Madrid je u ždrijebu Lige prvaka izvučen prvi i trebao je igrati s Benficom. U Madridu su već zadovoljno trljali ruke zbog dobrog ždrijeba, no onda se zbog velikog gafa UEFA-e sve moralo ponoviti, a Real je dobio najgori mogući ždrijeb i izvukao PSG.

Podsjetimo, u osmini finala nisu mogli igrati klubovi iz istih država kako niti one momčadi koje su bile u istoj skupini i tu je došlo do velike greške. Prvo je izvučen Villarreal, što je značilo da ne može igrati protiv španjolskih ekipa, ali niti protiv Manchester Uniteda, s kojim je bio u skupini.

Unatoč tome, kuglica s imenom Uniteda ubačena je u zdjelu iz koje su se izvlačili protivnici Villarreala i baš ona je izvučena iz te zdjele. Naravno, odmah se izvlačila i nova kuglica koja je pokazala da će Villarreal igrati s Manchester Cityjem, ali problem je nastao jer su organizatori zaboravili vratiti United u pot.

Tako je prilikom izvlačenja idućeg kluba izvučen Atletico Madrid koji je uparen s Bayernom, no u tom trenu Uniteda nije bilo ni u kombinaciji. Iz Atletica su se žalili i odlučeno je da se ždrijeb ponavlja tri sata kasnije.

UEFA je za sve okrivila softver, a nisu ni uvažili žalbu Reala koji je isticao kako je njihova kuglica izvučena prije zavrzlame pa je time i regularna. Sve je ponovljeno, a Real je umjesto Benfice dobio PSG. Naravno, ljudi u klubu su bijesni.

"Laž je da se radi o softverskoj pogrešci. To je ljudska greška. Naš ždrijeb s Benficom je po svemu bio legalan", otrkio je razmiškjanje u klubu izvor iz Reala za ESPN.

Marca je pak kontaktirala legendarnog Emilija Butraguena, koji nije štedio UEFA-u: "To je bilo jako iznenađujuće, jako žalosno i jako teško razumljivo s obzirom na milijune navijača koji su čekali ždrijeb", poručio je Butragueno.

Linker
02. svibanj 2024 23:38