FABRICE COFFRINI Afp
MONOTONOST NATJECANJA

U nogometnom velikanu nisu oduševljeni ždrijebom: ‘Kakva glupost, svake godine isto, dosadno je više‘

Treću uzastopnu godinu gledat ćemo dvoboj Real Madrida i Manchester Cityja u nokaut fazi Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2024. 09:55

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka donio je neke spektakularne parove. Uz okršaje Atletica i Borussije, PSG-a i Barce te Arsenala i Bayerna, treću uzastopnu godinu imat ćemo priliku gledati dvoboj Real Madrida i Manchester Cityja u nokaut fazi najprestižnijeg nogometnog natjecanja.

Dok je većina nogometnih fanova ove vijesti dočekala s oduševljenjem, iz Cityja ovim ishodom nisu pretjerano zadovoljni. Ne pretežito zbog težine protivnika, već zbog monotonosti i jednoličnosti natjecanja. Tako je sportski direktor Građana Txiki Begiristain izrazio svoju zasićenost ovim dvobojem.

- Kakva glupost, opet dosadno s ovim lopticama, uvijek isto. Ždrijeb je isti kao i prošle godine, samo promijenite Liverpool za Arsenal... pokušat ćemo se prisjetiti što se dogodilo prošle godine i opet doći do finala. Smatramo se jakima, igramo sjajno u Ligi prvaka.

Carlo Ancelotti, s druge strane, svoje mišljenje o ždrijebu nije formirao na taj način, već je isticao moć i kvalitetu svog suparnika.

- City je suparnik kojeg svi imaju kao favorita, pobijedili su prošle godine. Teška je to utakmica, ali imamo samopouzdanja da ćemo dobro odigrati. Ideja kad kreneš u Ligu prvaka je osvojiti natjecanje, ako želiš pobijediti moraš pobijediti najboljeg. Može biti da je City najbolji u Europi u ovom trenutku. Ako želite osvojiti Ligu prvaka, morate pobijediti City - zaključio je talijanski strateg na klupi Kraljevskog kluba.

Linker
24. travanj 2024 18:00