ADRIAN DENNIS Afp
FRANCUZI RAZOČARANI

Tudorov Marseille nastavio crni niz, upisali i 15. poraz u 16 utakmica: ‘Težak povratak na zemlju‘

Francuzi ne skrivaju razočaranje porazom od Tottenhama u UEFA-inoj Ligi prvaka
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2022. 08:24

Olympique Marseille nije razočarao igrom u srijedu na travnjaku Tottenhama. Barem tijekom prvog poluvremena. To svi podvlače, to je istaknuo i trener Igor Tudor.

"U prvom poluvremenu bili smo iznad njih. Bili smo jako dobri. Možda smo trebali malo više pucati ili centrirati. No, u intenzitetu smo bili jako dobri. Držali smo loptu, bili smo agresivni i vratili smo puno lopti brzo u posjed", ocijenio je Matteo Guendouzi na kraju susreta.

Međutim, crveni karton Chancela Mbembe odmah po izlasku iz svlačionice uništilo je šanse Marseille, kojeg je s dva gola u pet minuta dotukao Richarlison. Ništa tak strašno, podvlače u Marseille, da nije u pitanju nastavak strašno crne serije za OM u Ligi prvaka.

Olympique Marseille izgubio je 15 od zadnjih 16 utakmica u Ligi prvaka. Od pobjede u prvoj utakmici osmine finala protiv milanskog Intera u proljeće 2012., klub iz Marseillea je pobijedio još samo Olympiakos, prije dvije godine na Vélodromeu. U ostalim utakmicama, Marseille je potpisao nula bodova u grupnoj fazi Lige prvaka 2013./2014., a nanizali su i pet poraza u šest utakmica u prošloj sezoni.

OM je također primio barem jedan gol u zadnjih 16 utakmica odigranih u Ligi prvaka, njihov posljednji meč bez primljenog gola je već opisani uspjeh (1:0) protiv Intera iz Milana.

Stoga pojedini francuski mediji ne skrivaju razočaranje što OM nije uspio nešto napraviti u Londonu. "Težak povratak na zemlju", piše La Provence. Malo previše dramatike, jer Tottenham je i jača momčad od Marseille, a i Mbembe je s nepotrebnim crvenim kartonom upropastio šanse gostiju. No, crna serija doista nije nešto što klub poput Marseillea može samo tako gurnuti u drugi plan.

U sljedećem kolu Marseille doma igra protiv Eintrachta. Tudor i njegovi igrači tada će biti pod velikim imperativom i pritiskom.

Linker
25. travanj 2024 21:08