VINCENZO PINTO
VELIKO PRIZNANJE

Trener iznenađenja Lige prvaka imao koronu za vrijeme utakmice: ‘Sve je izgledalo kao ratna zona‘

Gian Piero Gasperini bio je zaražen na utakmici koja se nije trebala dogoditi u to vrijeme.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2020. 09:35

Bila je to u punom smislu riječi - biološka bomba. Prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka između Atalante i Valencije koji se 19. veljače odigrao na milanskom San Siru za mnoge je utakmica koja se nikada nije trebala održati. Nikada je možda pregruba riječ, ali to svakako nije trebalo biti toga dana. Italija je već imala povećan broj slučajeva zaraženih koronavirusom, a jedan od njih je prema svojoj osobnoj ispovijesti bio i trener domaće momčadi Gian Piero Gasperini.

Iako se radi o veljači, korona je što se Europe tiče već tada dobrano harala Italijom. Gasperini je doduše bio zaražen nešto kasnije, pa je priznao da je na dan uzvrata, 10. ožujka u Španjolskoj već imao koronu.

- Osjećao sam se loše dan prije utakmice s Valencijom, a tog popodneva sam se osjećao još gore. Ako pogledate slike, nisam izgledao dobro na klupi. To je bilo 10. ožujka. Dvije noći nakon toga nisam dobro spavao. Nisam imao groznicu, ali osjećao sam se kao da jesam. Svake dvije minute čula su se kola hitne pomoći kako prolaze pored bolnica u blizini terena za trening. Zvučalo je kao ratna zona. Noću bih pomislio - što će mi se dogoditi ako odem u tu bolnicu? Ne mogu sada otići, imam još puno toga za napraviti. Bila je to na neki način šala sa samim sobom da bih si popravio raspoloženje, no s druge strane, stvarno sam o tome razmišljao. Tada sam u subotu, 14. ožujka, imao najteži trening u životu. Sat vremena na stroju za trčanje i trčanje od 10 kilometara. Osjećao sam se snažno i sjajno - rekao je Gasperini za Gazzettu dello Sport.

Atalanta je slavila u prvom dvoboju s 4:1, a ta je utakmica bila pravi detonator zaraze. Gasperini se nije testirao za vrijeme dok je razvio simptome, ali je potvrdio da su krvni testovi desetak dana prije puta na uzvrat u Valenciju pokazivali da je imao virus.

Linker
14. svibanj 2024 03:39