TOM DUBRAVEC Cropix
PRVE REAKCIJE

Trener Hajduka: ‘Snimili smo njihove mane, osjećaj je fenomenalan! Ovo je veliki uspjeh za cijeli klub‘

Igrači trenera Marijana Budimira ostvarili su podvig pobijedivši jednu od najboljih juniorskih momčadi u Europi
Piše: SNObjavljeno: 28. veljača 2023. 16:23

City je aktualni engleski prvak i trenutačno vodeća momčadi Premier League 2 ispred Chelseaja i Liverpoola. Nakon 2:1 pobjede Hajduka protiv Manchester Cityja uslijedile su prve reakcije. Oglasio se trener Marijan Budimir.

"Osjećaj je fenomenalan. Ogroman uspjeh za cijelu Akademiju, za Hajduk. Ovo je jedan veliki uspjeh kojeg sad možda nismo svjesni, ali bit ćemo. Jako puno smo ih analizirali, znali smo da se s njima teško nadigravati. Snimili smo njihove mane, a igrači su naše ideje fenomenalno prenijeli na teren. U zadnjih pet minuta malo su nas ponijele emocije, ali uspjeli smo izdržati", rekao je Budimir.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

"Pohvalio bih rad cijele Akademije. Ja sam danas imao privilegiju voditi ovu momčad. Svaka čast igračima, kapa im do poda", dodao je trener Hajdukovih juniora.

"Osjećaj je neopisiv, svi smo presretni. Ne znam što bih rekao ovako vruće glave. Za mene najteži protivnik dosad, ali znali smo gdje su njihove mane. Gol? To je nešto za napadača posebno, pogodi te adrenalin, pogodi te sve, ali najvažnije je da smo prošli dalje", rekao je strijelac drugog Hajdukovog gola iz 33. minute Mato Antunović.

Murphy: Briljantno iskustvo

Trener juniora Manchester Citya, Brian Barry Murphy nakon poraza od Hajduka nahvalio je atmosferu koju su na Poljudu stvorili navijači Bijelih.

- Moram reći, briljantno iskustvo za moje igrače, Svaka čast navijačima Hajduka, došli su u velikom broju i napravili sjajnu atmosferu koja je poticala njihovu momčad. Za naše igrače je bilo nejverojatno što su se morali s tim nositi. Nisu navikli. Bio sam jako ponosan na njih kako su se ponašali - kazao je trener Citya koji je još dodao:

- Stvorili smo silne prilike, ali jednostavno ih nismo iskoristili. Rezultat je razočaravajući, Pružili smo maksimum, dali apsolutno sve, ali to nije utjeha za moje igrače

Linker
27. rujan 2024 05:55