SAMEER AL-DOUMY Afp
NE IZGLEDA DOBRO

Totalni očaj u Madridu, upaljen je alarm: ‘Dotaknuli smo dno, ovo više nije pitanje rezultata nego imidža‘

Konačna stavka je ne samo ona rezultatska, nego ono čime se Real najviše ponosi - svoj ugled
Piše: JL.Objavljeno: 03. listopad 2024. 13:01

"Najgora utakmica Reala u posljednje tri godine", jedna je od uvodnih misli u velikom tekstu Marce koji govori o "alarmu u Madridu". Ovakvi navodi plasirani su u španjolski medijski prostor nakon što su Kraljevi u srijedu poraženi na gostovanju u Lilleu, gdje je francuski sastav slavio pogotkom Jonathana Davida - čime je postavljen konačan rezultat, 1:0 za domaćine.

"Čelnici madridskog kluba nastavljaju odavati smirenost i samopouzdanje, ali ovom prilikom već počinju osjećati malu nelagodu pred dokazima da momčad ne funkcionira. Poraz očito nije ugodan, ali ono što sa sobom nosi više dvojbi je imidž, ono što su igrači ponudili protiv momčadi poput Lillea, koji je nadmašio Ancelottijeve igrače u intenzitetu, želji, fizikalnosti, a 85 minuta i u nogometu", pišu Španjolci.

image
FRANCK FIFE Afp

Također navode kako se iz svlačionice Reala nakon utakmice moglo čuti: ‘Dotakli smo dno‘. Očita je to reakcija igrača, koji posljednjih godina nisu navikli ni na najmanje rezultatske krize. Zabrinjavajući podatak za stručni stožer je taj da je u susretu s Lilleom francuska momčad otrčala čak 12 kilometara više od Kraljeva. Lilleovih 117.9 kilometara naspram Realovih 107.1 naglašava manjak intenziteta i energije u momčadi Carla Ancelottija.

Konačna stavka je ne samo ona rezultatska, nego ono čime se Real najviše ponosi - svoj ugled.

"Upadljiv je pad koncentracije tijekom utakmica, jednostavne lopte koje se gube zbog pukog poticaja protivnika. Uzbuna je već podignuta i vrijeme je da se odmah reagira. Više nije pitanje rezultata nego imidža", zaključuju Španjolci.

Linker
04. listopad 2024 10:29