AFP
OBITELJSKI POSAO

Tata zabijao samo Hrvatskoj, on ruši sve pred sobom! Zidane gledao kako ga razbija sin starog prijatelja

Marcus Thuram zabio je prva dva pogotka u Ligi prvaka. I odmah - madridskom Realu.
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 28. listopad 2020. 19:37

Francuski ofenzivac u redovima Borussije Mönchengladbach, Marcus Thuram (23), skrenuo je pažnju na sebe nastupom protiv Reala u Ligi prvaka. Zabio je oba pogotka svoje momčadi i skoro samostalno svladao Madriđane da se gosti nisu uspjeli vratiti u samoj završnici (2:2). Njegovi su to prvi pogoci u ovome natjecanju u drugom nastupu.

Riječ je o sinu legendarnog francuskog obrambenog igrača Liliana Thurama. Za razliku od oca, Marcus je ofenzivno nastrojen i igra poziciju lijevog krila, ponekad i devetku, iako je fizički imao i bolje predispozicije od oca da bude stoper. Visok 192 centimetra Marcus ipak igra na krilu, gdje pokazuje sjajnu brzinu i tehniku. U Borussiju je stigao u ljeto 2019. iz Guingampa za 9 milijuna eura, a sada po Transfermarktu vrijedi već 32 milijuna. Odmah je impresionirao po dolasku sa 14 pogodaka i 9 asistencija u prvoj sezoni. Pomogao je klubu da nakon četiri godine ponovno izbori Ligu prvaka.

Ove sezone su krenuli nešto slabije, ali dva remija, oba 2:2, protiv Real Madrida i Intera, između kojih je sjela pobjeda protiv Mainza, moguća su naznaka povratka u formu. Thuramu su ova dva pogotka Realu drugi i treći u sezoni, uz što još piše i četiri asistencije.

image
AFP

- Nažalost, primili smo ta dva pogotka na kraju. Nadam se da ćemo naučiti nešto iz ovoga i biti bolji sljedeći put - izjavio je poslije sjajnog nastupa Thuram.

Za prvi je pogodak svladao Thibauta Courtoisa udarcem slabijom lijevom nogom, dok je kod drugog imao i malo sreće, našao se na savršenom mjestu da u mrežu pospremi odbijanac.

- Mislio sam da sam u zaleđu. Znate kako je to s VAR-om. Nisam htio slaviti u slučaju da intervenira, ali sve je bilo regularno na kraju - dodao je Marcus Thuram.

Njegov otac Lilian nama je poznat kao igrač koji je Hrvatsku uništio u polufinalu Mundijala 1998. Nakon što smo poveli protiv Francuske golom Davora Šukera, Tricolori su zahvaljujući Thuramu, koji je zabio dva gola, preokrenuli, te kasnije osvojili naslov svjetskog prvaka. To su mu ostala jedina dva pogotka u reprezentativnoj karijeri u 142 nastupa, a igrao je do 2008.

Sin Marcus i dalje čeka prvi nastup za seniorsku reprezentaciju, a sada je skoro pokvario račune očevu dugogodišnjem suigraču, Realovu treneru Zinedineu Zidaneu.

Zanimljivo, agent mladog Thurama je poznati Mino Raiola, čovjek koji je izgradio reputaciju s klijentima poput Ibrahimovića, Pogbe, Balotellija, De Ligta i Haalanda. Postojao je ljetos interes za Thurama jakih klubova, između ostalih i Juventusa i Liverpoola, ali Thuram za sada ostaje u Mönchengladbachu, s kojim je vezan do ljeta 2023.

Linker
29. svibanj 2024 05:55