MIGUEL A. LOPES
HRVAT NA TRONU

Sjajni Vatreni imao je čudesnu godinu, težak je nogometni put naplatio naslovom prvaka Europe

Ivan Perišić je prošle sezone osvojio europsku krunu s Bayernom, gdje je stigao ‘na mala vrata‘.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. prosinac 2020. 17:26

Ivan Perišić zaogrnut hrvatskom zastavom na pobjedničkom postolju Lige prvaka. Nakon toga s visoko podignutim peharom... Još jednom je jedan Hrvat osvojio najelitnije klupsko nogometno natjecanje. Prešlo nam je u naviku, od 2013. godine Hrvati se penju na pobjednička postolja Lige prvaka. Četiri puta na tom mjestu bio je Luka Modrić, tri puta Mateo Kovačić, dva puta Dario Šimić, po jednom Ivan Rakitić, Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Igor Bišćan, Mario Mandžukić, Dejan Lovren i sada Perišić.

- Ovo je bila uistinu posebna noć. PSG je sjajna momčad, imaju stvarno dobre igrače, ali mi smo igrali odlično i imamo najboljeg vratara na svijetu. Pobijedili smo zahvaljujući Neueru - pričao je Perišić nakon utakmice u Lisabonu koja mu je donijela prvi veliki europski trofej.

S Bavarcima je osvojio još prvenstvo i Kup. Tri trofeja u jednoj sezoni, za pamćenje...

KLIKNITE OVDJE I SAZNAJTE SVE O IZBORU NAJBOLJIH SPORTAŠA HRVATSKE U 2020. GODINI

- Ivan je imao težak nogometni put. Odricao se mnogo toga da bi stigao do ovakvog trijumfa i velikog slavlja. Sjetimo se samo njegove priče iz Intera. Stalno se provlačilo “je li on taj ili nije”. Baš stalno. Onda je stigao u Bayern, pa se i tamo postavljalo isto pitanje. Kao da je iznad njega lebdio uvijek isti upitnik. Bilo je raznih priča, njegova situacija nije bila nimalo ugodna. Još uvijek ne zna gdje će i što će, još uvijek mu je karijera na vagi. U takvim okolnostima osvojio je Ligu prvaka, svaka čast našem Ivanu. Taj naslov je za njega velika, ogromna stvar. Kad je završila utakmica u Lisabonu, srce mi je bilo puno, bio sam neizmjerno sretan - pričao je izbornik Zlatko Dalić.

Kako je izbornik objašnjavao činjenicu da Perišiću u Interu nisu cvjetale ruže, a da su procvjetale u Bayernu?

image
Izbor sportaša godine
HANZA MEDIA

- Zavisi od sustava igre i povjerenja trenera. On je u Interu igrao dobro, ali Conte ga nije vidio u svojoj viziji igre. Dolaskom u Bayern i protekom vremena igrao je sve bolje i bolje. Dobio je svoju poziciju, povjerenje, a samim time i sigurnost. Za igrača je najvažnije da mu trener pruži podršku. U Bayernu je to imao, a vratio je na najbolji mogući način.

Da, bila je to čudesna nogometna godina Ivana Perišića. I veliki motiv da u ovoj godini, godini Eura, bude jednako dobar i inspiriran. Pa da opet svi zajedno slavimo velika postignuća...

Linker
04. srpanj 2024 23:17