FRANCK FIFE
IZNENAĐENJE U LISABONU

Senzacija i debakl Manchestera! Guardiola ne može vjerovati, protiv Bayerna u polufinalu igra - Lyon!

Mnogi su bili uvjereni u okršaj divova, ali u srijedu ćemo ipak gledati veliko iznenađenje LP
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. kolovoz 2020. 19:55

MANCHESTER CITY - LYON 1:3 (De Bruyne 69' / Cornet 24', Dembele 79', 87')


MANCHESTER CITY: Ederson - Fernandinho (od 56. Mahrez), Garcia, Laporte - Rodri (od 84. D. Silva) - Walker, De Bruyne, Gündogan, Cancelo - Sterling, Jesus


LYON: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois (od 74. Tete), Caqueret, Guimares (od 72. Mendes), Aouar, Cornet - Ekambi, Depay (od 75. Dembele)


PEP NIJE USPIO


Puno je priča o Pepu Guardioli i njegovim trenerskim kvalitetama. Za mnoge je jedan od pet najboljih svih vremena. I nema dileme da je jako velik trener. Međutim, svaki trener ima neku crvenu krpu, a njegova se zove Liga prvaka. Ima Pep dvije doma, ali obje s Barcelonom, obje s Messijem. U Bayernu nije uspio u tri pokušaja, sada u Cityju broji četvrti. Ovaj je posebno bolan, jer ispao je od Lyona koji je igrači ipak puno slabija momčad od one koju Guardiola ima na raspolaganju.

Lyon je u polufinalu. Čudesan rezultat za sedmu momčad francuskog prvenstva. Lyon je posljednji put u polufinalu Lige prvaka bio 2010. godine. Lyon ima čvrst sustav igre u kojem dominira obrana, puno trke i brze kontre. To je bilo dovoljno za Juventus, sada i za City. Protiv Bayerna će to proći nešto teže, jer Bayern je još brži i moćniji, a ima bolje igrače...

87' - 1:3 Dembele


Za Sterlingov promašaj brzo je stigla kazna. Kontra Lyona, Ederson je loše obranio jedan udarac, lopta se odbila do Dembelea i to je bilo 3:1. Gotova utakmica, Lyon ide u polufinale.

86' - Nemoguć promašaj Sterlinga


Jesus je odlično prošao u kaznenom prostoru, s oštrom loptom pronašao je Sterlinga koji je imao doslovno prazna vrata ispred sebe, ali ih je promašio s četiri metra. Nevjerojatno.

CITY SVE DALJE OD SNA


Čini se da City ni ove godine neće osvojiti Ligu prvaka. Lyon vodi, a City kao da nema snagu pritisnuti Francuze još jednom.

79' - 1:2 Dembele ⚽


Kontra Lyona, činilo se da je zaleđe, ali Dembele u zaleđu nije bio. Nakon što je izašao sam pred Edersona, pucao mu je kroz noge i zabio za 2:1. VAR je pregledao snimku i zaključio da je sve u redu. Iako je Dembele možda napravio prekršaj prije nego što je došao do lopte.

77' - Jesus promašio


Brza kontra Cityja, Sterling je primio loptu u kaznenom prostoru, gađao je Jesusa na drugoj vratnici, ali je Brazilac slabo reagirao i loše pucao u dobroj prilici.

73' - Prilika Jesusa, obrana Lopesa


Sad se igra utakmica s otvorenim gardom s obje strane, City je bolji, ali i Lyon prijeti. Jesus je dobro probio krilo, ušao u kazneni prostor, pucao, ali je Lopes bio na mjestu.

69' - 1:1 De Bruyne ⚽


Gündogan je dubokom loptom pronašao Sterlinga u kaznenom prostoru. Sterling se varkom oslobodio pratitelja, dao povratnu loptu za De Bruynea, a Belgijanac je sigurnim udarcem pogodio za 1:1.

62' - Igra na samo jedan gol


City je sada potpuno dominantan, igra se samo na jedan gol, ali pravih šansi i dalje nema. Prijetio je De Bruyne iz slobodnog udarca, ali Lopes je to obranio. Ulazak Mahreza raširio je igru Cityja, to odmah izgleda bolje, iako to još nije to.

56' - Mahrez ušao umjesto Fernandinha


Guardiola je dao tih deset minuta udarnoj postavi i shvatio da to ipak ne ide. Ušao je stoga Mahrez koji će na desno krilo, a izašao je Fernandinho, što znači da se City vraća u standardnih 4-3-3.

54' - Napada City, ali šansi nema


Drži City loptu, pokušava ubrzati igru, ali i dalje je daleko od šansi za pogotke. Sve se svodi na prekide i ubačaje iz kornera, a tu City i inače nije jak.

46' - Guardiola ništa nije mijenjao


City je ostao u istoj postavi, očito Pep vidi prostor za napredak. Ova postava je dobila još barem deset minuta...

POLUVRIJEME


Lyon je na odmor otišao s prednošću od 1:0. No, Lyon je otišao na odmor i puno mirniji, jer City ne odaje izgled momčadi koja bi trebala izdominirati u nastavku utakmice. Treba vidjeti hoće li Guardiola odustati u drugih 45 minuta od igre s trojicom stopera. Za sada mu ona nije ništa donijela.

45+1' - Prilika Sterlinga


De Bruyne se budi. Sjajnom je loptom pronašao Sterlinga pred samim golom, ali Lopes mu je na vrijeme ušao u šut i to obranio.

44' - City pritišće, prilika Rodrija


City sve žešće navaljuje, a dobru priliku imao je Rodri nakon što je Sterling s krila napravio višak i ušao u kazneni prostor. No, njegovu povratnu loptu Rodri nije najbolje zahvatio i Lopes je to obranio.

43' - Lyon treba titulu da bi igrao u Europi


Lyon je u prekinutom prvenstvu Francuske bio najveća žrtva od velikih klubova, jer je u tom trenutku bio tek sedmi, što znači da u novoj sezoni neće igrati u Europi. Odnosno hoće, ali samo kao osvoji Ligu prvaka. S obzirom na igru u prvom dijelu Lyon bi lako mogao za početak izboriti barem polufinale...

36' - Nije to pravi City


Nešto ipak ne štima u igri Man. Cityja. Lopta ne ide dovoljno brzo, Lyon bez problema blokira sve te pokušaje. Za sada je De Bruyne nevidljiv, a on bi trebao biti glavni pokretač Cityjevih napada. Za sada igru Engleza vodi trojac iz zadnje linije, a to nije dovoljno brzo.

31' - Lopes spašava Lyon


Cancelo je odlično prošao po lijevoj strani, ubacio, Lopes je kratko odbio loptu, ali do nje je došao Jesus koji je odmah pucao, ali je Lopes već bio na lopti i to izblokirao. City polako diže tempo.

29' - Je li Pep promašio taktiku?


Nije ovo igra Cityja koju su nogometni stručnjaci predviđali. Kao da je City oprezniji, kao da je igra s trojicom stopera uzela nešto od brzine i kreacije momčadi koju vodi Pep Guardiola. Za sada je Lyon čvršći na terenu i bez problema zaustavlja napade suparnika.

24' - 0:1 Cornet ⚽


Lyon je pokazao koliko je dobar u kontri. Ekambi je sam krenuo prema Edersonu nakon što mu je Marcal dao sjajnu loptu, Garcia je to spasio, ali je odbijena lopta došla do Corneta koji je s ruba kaznenog prostora bio jako precizan, dok je istrčali Ederson samo pogledom ispratio tu loptu.

20' - Lyon igra hrabro


Visoko je izašao Lyon u posljednjih nekoliko minuta i Man. City teško stvara igru. U nekoliko situacija igrači Cityja bili su prisiljeni ispucavanjem lopte spašavati se od mogućih neugodnosti.

13' - Mirna igra u otvaranju utakmice


Garcia je taj koji iz zadnjeg reda Cityja ulazi u igru kada City razvija napade, ali sve je to za sada sramežljivo i mirno. Guardiola ne želi riskirati nego kroz posjed i mirnu igru dočekati trenutak za pogodak.

GUARDIOLA S TROJICOM STOPERA


Pep Guardiola odlučio je promijeniti formaciju te je zaigrao s trojicom u obrani. Vjerojatno mu je ideja da tako proba otupiti Lyon u njegovim brzim kontrama. No, vidjet ćemo što ću mu to donijeti napadački, jer ima igrača manje u polju.

4' - Prva prilika za City


Sterling se sjurio po lijevoj strani, došao sve do ruba peterca te ubacio pred sama vrata, ali je Jesus malo zakasnio.

Nogometaše Lyona očekuje novi veliki izazov u Ligi prvaka. Nakon što su u osmini finala eliminirali favorizirani Juventus, izabranici Rudija Garcije danas će u Lisabonu tražiti prolaz u polufinale preko Manchester Cityja. Iz redova francuske momčadi ističu kako se mogu nametnuti moćnim Englezima.
- Očito je da je ovo za nas najvažnija utakmica ove sezone. Igramo protiv snažne i kvalitetne momčadi, ali i nas će se nešto pitati. Iako Manchester City igra sjajan nogomet, siguran sam da se Lyon može nametnuti na visokom nivou kojeg i zahtijeva ovakva utakmica - izjavio je veznjak francuske momčadi Bruno Guimaraes.
- Iako Manchester City ima ulogu velikog favorita, Lyon je pun samopouzdanja nakon rušenja Juventusa. City je momčad čiju je statistiku bolje ne gledati! Kada igrate protiv njih opasnost vreba sa svih strana, ali moramo vjerovati u sebe i biti hrabri. Znamo protiv koga igramo, ali Lyon mora vjerovati u svoje šanse - izjavio je trener francuske momčadi Rudi Garcija.

U ovoj utakmici ipak će se više pitati Man. City. Vidjet ćemo je li momčad Pepa Guardiole napokon spremna doći do naslova.

Linker
18. travanj 2024 03:45