ANDREAS SCHAAD - FC RED BULL SALZBURG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PLEMENITI VEZNJAK

Rođeni Bečanin odabrao Hrvatsku, u srijedu je debitirao u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Oliver Lukić upisao je prve seniorske minute za Salzburg
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 11:28

Mladi veznjak Oliver Lukić (17) u srijedu je u playoffu Lige prvaka debitirao za Salzburg. Odigrao je zadnjih 20-ak minuta utakmice protiv kijevskog Dinama, a rezultat je bio 2:0 za Austrijance. Iako se nije puno naigrao, imao je dva dobivena duela i četiri precizna dodavanja te je ovim nastupom počeo svoju karijeru na velikoj sceni.

Lukić je ranije ove godine odlučio promijeniti nogometno državljanstvo i više neće nastupati za Austriju nego za mladu momčad Hrvatske. Prema pisanju The Guardiana 2023. godine stavili su ga među 60 najtalentiranijih igrača na svijetu. Također naglasili su i njegovu tehniku:

"Lukić je uvijek bio najviši od ostalih, ali s trenutnih 1.85 nema problema kontrolirati loptu. Tehnika mu je elegantna i ubrzo se istaknuo u akademiji Austrije Beč, a RB Salzburg je to primijetio i doveo ga u svoje redove" zaključuje The Guardian.

Za mladog veznjaka ranije su interes pokazivali Juventus i Borussia Dortmund, a njegova vrijednost prema Transfermarktu iznosi 275 tisuća eura. Od početka svoje karijere igrao je za mladu reprezentaciju Austrije i klubove kao što su Austria Beč i RB Salzburg. Sada će se okušati u hrvatskom dresu i mogao bi dosta pridonijeti U-19 reprezentaciji.

Linker
14. rujan 2024 09:27