CRISTINA QUICLER Afp
NEOBIČNA UTAKMICA

Rakitić u nevjerici: ‘Pa ovo je rekord! Teško je objasniti što se ovdje dogodilo...‘

‘U jednoj takvoj situaciji morate biti zadovoljni bodom. Čak smo bili bliži drugom pogotku‘
Piše: SN, HinaObjavljeno: 14. rujan 2021. 23:11

Sevilla i Red Bull Salzburg odigrali su bez pobjednika (1-1), s tim da su oba pogotka postignuta iz jedanaesteraca, oba u prvom poluvremenu koje je u svakom smislu bilo ludo.

Oba pogotka su postigli hrvatski nogometaši: Ivan Rakitić za Sevillu u 42. minuti te mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić u 21. minuti. No, dosuđena su još dva jedanaesterca, oba za austrijskog prvaka. Prvi put, u 13. minuti, nije ga realizirao Adeyemi, kao ni Sučić koji je u 37. minuti imao priliku povećati na 2:0.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Potom je početkom drugog poluvremena Sevilla ostala s igračem manje (isključen je En-Nesyri u 50. minuti), ali takvo što gosti nisu uspjeli iskoristiti za osvajanje preostala dva boda iako je do kraja dvoboja Red Bull Salzburg bio bolji.

"Ovo je jako neobična utakmica. Tri jedanaesterca imate dosuđena u korist suparnika, imate igrača manje 40 minuta... U jednoj takvoj situaciji morate biti zadovoljni bodom. Čak smo bili bliži drugom pogotku od njih. Nedopustivo je napraviti tri penala u Ligi prvaka", rekao je Rakitić nakon utakmice.

Rakitić je igrao do 65. minute, dok je na drugoj strani Sučić odigrao cijelu utakmicu.

"Dobro smo otvorili, a onda su oni došli do jednog penala, pa i do drugog... A već treći... To je bio za umrijeti od smijeha. Danas smo srušili rekord. Četiri penala u 36 minuta. Nikad se to nije dogodilo. Teško je objasniti što se dogodilo. Činilo se da svaki put kad dođu do kaznenog prostora dobiju jedanaesterac", zaključio je Raketa.

Linker
19. travanj 2024 18:40