RONNY HARTMANN Afp
REAKCIJA SVLAČIONICE

Poraz koji je zabolio ‘kraljeve‘! Courtois brutalno kritizirao, oglasio se i Ancelotti: ‘Platili smo cijenu...‘

Primili smo dva gola iz prekida i utakmica je ušla u dinamiku koja je u odgovarala momčadi Leipziga - rekao je Ancelotti
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 26. listopad 2022. 09:31

Poraz Reala (2-3) u Leipzigu navijačima „kraljevskog kluba“ nije najbolje sjeo. Nije niti pojedinim igračima. Vratar Thibaut Courtois, neposredno nakon utakmice, nesmiljeno je kritizirao igru svoje momčadi:

- Izašli smo na teren spavajući, bez intenziteta i agresivnosti. Platili smo cijenu za takav pristup. Nismo slijedili upute trenera. Domaćin nam je zabio dva gola iz prekida. Neshvatljivo. Ako dobiješ jedan na takav način, ne možeš i drugi. Podbacili smo u puno segmenata. Leipzig nas je „ubio“ u završnici susreta. Volio bih ovu utakmicu što prije zaboraviti – ustvrdio je belgijski vratar.

Courtois tvrdi da je otpočetka utakmice sve otišlo – „ukrivo“...

- Odmah se moglo vidjeti da nismo u igri. Primjećivalo se to u svakom dvoboju za loptu. Nije bilo energije. Svakome se može dogoditi loš dan. Logično je to u situaciji kada smo odigrali puno utakmica u kratkom razdoblju. Ali, ono što ne smije nedostajati jest intenzitet. Nismo se niti dobro branili. Stajali smo preplitko protiv iznimno brzih suparničkih igrača.

Posljednje rečenice Realovog vratara impliciraju i loš odabir taktike trenera Carla Ancelottija za susret s Leipzigom...

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Osobno nisam primijetio nedostatak inteziteta ili motivacije svojih igrača tijekom utakmice s Leipzigom – replicirao je Ancelotti svom vrataru posredstvom medija.

O „lošem danu u uredu“; talijanski je stručnjak kazao:

- Primili smo dva gola iz prekida i utakmica je ušla u dinamiku koja je u potpunosti odgovarala momčadi Leipziga, njihovoj izrazito tranzicijskoj igri. Nisam ljut. Svaki je poraz neugodan, ali ovaj ne boli jako. Imamo još jednu utakmicu i priliku da osvojimo prvo mjesto u skupini. Ne mogu i ne želim kritizirati momčad koja je do sada funkcionirala jako dobro.

Linker
26. travanj 2024 07:36