ISABELLA BONOTTO Afp
KAKO JE OVO USPIO?

Pogledajte nestvarnu obranu vratara Arsenala, nevjerojatnom reakcijom spasio je Topnike poraza

Potvrdio je time 29-godišnji Španjolac fenomenalnu formu u kojoj igra ove sezone
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2024. 23:47

Atalanta i Arsenal u Bergamu su u prvom kolu novodizajnirane Lige prvaka odigrali bez golova. U ne pretjerano sadržajnom dvoboju situacija za izdvojiti nije bilo puno, no ona u kojoj je vratar Arsenala David Raya pokupio ulogu glavnog junaka, vrijedna je za spomenuti više puta.

Igrala se 51. minuta kada je dodijeljen jedanaesterac za domaćine. Odgovornost je odlučio preuzeti Mateo Retegui, pucao je talijanski napadač u donji desni kut Rayinog gola, a španjolski vratar to je pročitao i obranio. Lopta se, pak, odbila u zrak Reteguiju za popravni pokušaj, još je jednom pucao 25-godišnjak, ovoga puta glavom, međutim španjolski se vratar izdignuo iz ‘mrtvih‘ i senzacionalno obranio drugi pokušaj Atalantina napadača.

RAYINE OBRANE POGLEDAJTE OVDJE

Dvije uistinu fenomenalne obrane, u rasponu od niti dvije sekunde, kojima je Raya sačuvao mrežu Topnika i na kraju osigurao bod momčadi iz Londona. Potvrdio je time 29-godišnjak fenomenalnu formu u kojoj igra ove sezone, u uvodnih pet utakmica primio je tek jedan pogodak i pritom sačuvao četiri prazne mreže. Nadalje, uključujući raspucavanja, zabilježio je četvrtu obranu jedanaesterca u posljednjih osam kaznenih udaraca s kojima se suočio u svim natjecanjima.

Linker
20. rujan 2024 01:09