LINDSEY PARNABY Afp
MALO REMEK-DJELO

Pogledajte kako je Haaland slomio srca bivših suigrača! Guardiola: ‘Sjetio sam se Cruyffa i Zlatana‘

Statistika mladog norveškog napadača izgleda čudesno, a njegov jučerašnji pogodak oduševio je mnoge
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2022. 06:36

Čak 13 pogodaka u samo osam utakmica otkako se ovoga ljeta preselio na Etihad. Erling Haaland djeluje nezaustavljivo pa čak i kad se na terenu čini da nema svoj najbolji dan.

Pokušavali su njegovi bivši suigrači iz Borussije Dortmund, zatvarali ga, činili sve da zaustave nevjerojatnog norveškog napadača, ali Haaland je i sinoć pronašao put do mreže.

Vodio je njemački sastav zahvaljujući Bellinghamu 0:1 sve do 80. minute, a onda - raspad sistema. Stones je u 80. izjednačio, a Norvežanin četiri minute kasnije atraktivno zabio za 2:1 što se na kraju pokazalo kao konačan rezultat.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Kad su mu nakon utakmice napomenuli da su njegovi bivši suigrači odradili dobar posao u pokušaju da ga zaustave, samo je odgovorio:

"Bilo je lijepo vidjeti društvo iz Dortmunda. Ali, nisu me zaustavili. Pa zabio sam! Ali da, igrali su dobro, no ja sam znao da će me cijelu utakmicu pratiti po terenu jer me trener Edin (Terzić) poznaje jako dobro.

HAALANDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

image
LINDSEY PARNABY Afp

No, kao što je rekao, Erling je ponovno zatresao mrežu, a njegovo je remek-djelo Pepa Guardiolu podsjetilo na Johana Cruyffa i Zlatana Ibrahimovića

"Ljudi koji me poznaju znaju kakav je utjecaj Cruyff imao na moj život, kao osoba i kao mentor. On je godinama unatrag postigao nevjerojatan pogodan na Camp Nouu. Dogodilo se to na utakmici Barcelone i Atletica. Onog trenutka kad je Erling zabio gol, odmah sam pomislio da je to nešto vrlo slično. Sjetio sam se i dragog prijatelja Ibrahimovića, čovjeka koji je mogao nogom dotaknuti krov. Erling je tu njemu dosta sličan. Fleksibilan je i mislim da je to naslijedio od svojih roditelja", komentirao je Guardiola.

Linker
25. travanj 2024 12:54