Ange Postecoglou/

 ADRIAN DENNIS Afp
PORUKA KONKURENCIJI

Perišićev trener sve iznenadio odgovorom: ‘Prijatelju, ne ciljam ja na peto mjesto, a ovo nas boli...‘

‘Ovaj klub u tom bi definitivno trebao sudjelovati. Nadamo se da ćemo se vratiti i ostaviti trag‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. prosinac 2023. 23:16

Engleska bi mogla dobiti jedno dodatno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone zbog vrlo dobrog učinka svojih klubova u aktualnoj sezoni europskih natjecanja.

Naime, dvije države koje ostvare najbolje rezultate kroz Ligu prvaka, Europsku i Konferencijsku ligu dobit će pravo i na peti klub u elitnom društvu. Trenutačno su po učinku najbolji Italija i Njemačka, dok se Engleska treća.

Tottenham je ove sezone bez europskih obveza, no mogao bi profitirati zahvaljujući rezultatima drugih engleskih klubova, prije svih Manchester Cityja i Liverpoola.

Jedan je novinar upitao menadžera Spursa Angea Postecogloua o mogućnosti da njegova momčad kao petoplasirana u Premier ligi prođe u Ligu prvaka, a on je odgovorio:

- Prijatelju, ne ciljam ja na peto mjesto.

Spursi su trenutno petoplasirana momčad Premiershipa, ali očito je da su im ciljevi daleko viši. Pojasnio je Postecoglou i kako mu je svakako želja igrati u Europi sljedeće sezone.

- Ovaj klub u tom bi definitivno trebao sudjelovati. To što ne igramo ove godine nas boli jer ti to daje šansu da još brže razvijaš svoju momčad te da igračima daš veću minutažu. No, nadamo se da ćemo se vratiti sljedeće godine i ostaviti trag – poručio je trener hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića.

Linker
27. travanj 2024 09:12