Veliko slavlje Šimića i njegovog Salzburga

 VICTOR JOLY Dppi Via Afp
ROKO OPET NAJBOLJI

‘Pa nismo samo zbog mene pobijedili!‘ Evo što je poručio hrvatski junak i najbolji igrač polufinala Lige prvaka

Zabio je dvaput, asistirao jednom u ludom rušenju Atletica, momčadi koja je izbacila Hajduk
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. travanj 2022. 21:22

Roko Šimić postigao je dva gola i dodao jednu asistenciju te predvodio RB Salzburg do uvjerljive pobjede 5:0 nad Atleticom iz Madrida u polufinalu UEFA-ine Lige mladih, igranom u Nyonu. Mladi hrvatski reprezentativac još jednom je demonstrirao golgetersku moć i glad za pogocima. Klasični centarfor koji stalno traži igru i gleda kako ugroziti suparnička vrata, bio je, kao i u četvrtfinalu s PSG-om najbolji igrač utakmice.

>>> ŠIMIĆEV PRVI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

Dominira u UEFA-inoj Ligi mladih, a zaigrao je i u seniorskoj Ligi prvaka ranije ove sezone… U osam nastupa u juniorskom elitnom natjecanju zabio je sedam golova. Tri u skupini, po jedan u osmini finala Žilini s bijele točke za 1:1, koju su kasnije prošli na jedanaesterce kad je opet bio točan, te u četvrtfinalu PSG-u. Tada je imao i asistenciju u pobjedi 3:1. Ukupno ima tri asistencije.

image

Roko Šimić

VICTOR JOLY Dppi Via Afp

- Nisam očekivao tako nešto. Svi smo igrali jako dobro, zato smo pobijedili 5:0. I to ne samo zbog mene. Zahvaljujući kolegama zabio sam dva puta, što mi je sve olakšalo. Svi žele osvojiti UEFA-inu Ligu mladih. Naravno. Finale je tu da se u njemu pobijedi, a ne izgubi. Nadam se da ćemo u ponedjeljak biti spremni dati sve od sebe - kazao je Šimić za web stranicu svojeg kluba.

ŠIMIĆEVU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE

RB je prikazao silu i priredio gala poslijepodne navijačima. Šimić je zabio prvi i drugi pogodak u 15. i 28. minuti. Strijelac iz igre bio je ulaskom na prvu vratnicu. Na pas Kamerija po tlu izvrsno je reagirao, a potom je na njemu napravljen prekršaj te je s bijele točke povećao prednost. Za treći pogodak stajao je leđima okrenut golu i proslijedio loptu vanjskom do Dijona Kamerija koji s ruba kaznenog prostora pogađa pod gredu. Za 4:0 zabio je Tolgahan Sahin u 67. minuti, a peti je glavom iz blizine dao Oumar Diakite. Šimić je imao još šansi. Atletico, čiji je trener slavni napadač Fernando Torres u šesnaestini finala je izbacio splitski Hajduk udarcima s bijele točke.

image

Roko Šimić

VICTOR JOLY Dppi Via Afp

U finalu će RB Salzburg u ponedjeljak u 18 sati igrati s Benficom, također u Nyonu. Ona je prošla Juventus na "penale" 4:3, nakon što je bilo 2:2. RB Salzburg ima titulu u UEFA-inoj Ligi mladih iz 2017. godine pobjedom upravo protiv Benfice u zavšnoj utakmici. Portugalskom klubu je ovo četvrto finale, a zna samo za tri poraza.

Linker
26. travanj 2024 16:51