BEN STANSALL Afp
ZAR OPET?

Opet ništa od HR-duela u Londonu? Modrića će se nekako zakrpati, ali Kovačić je pod velikim upitnikom

Chelseajev trener izravno je odgovorio na pitanje hoće li Vatreni nastupiti u srijedu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2021. 16:01

Prošlog tjedna hrvatski su poklonici nogometa ostali zakinuti za hrvatski dvoboj u polufinalu Lige prvaka. Na stadionu Alfredo Di Stefano u kampu madridskog Reala nisu se sučelili Luka Modrić i Mateo Kovačić. Kapetan Vatrenih doduše, jest bio u sastavu kraljevskog kluba, ali zbog ozljede nije mogao za svoj Chelsea igrati Kovačić. Isti bi se scenarij vrlo lako mogao ponoviti i sada, na uzvratu koji je na rasporedu u srijedu od 21 sat u Londonu.

Na novinarsko pitanje jesu li mu u kadru za dvoboj protiv Reala svi igrači, trener Chelseaja Thomas Tuchel nije mogao dati sasvim pozitivan odgovor kada je riječ o našem Kovačiću, ali i o njemačkom stoperu Antoniju Rudigeru. Kovačić je, kako veli njegov strateg, na treningu opet osjetio bol...

- To je utrka s vremenom. Osjetio je nešto u istom mišiću, ali ne na istom mjestu. Nažalost, ne izgleda kao da će se stići oporaviti - rekao je Tuchel.

Posebno je važan ovaj tjedan za Chelsea jer se za vikend sastaju s Manchester Cityjem u derbiju kola engleske Premier lige. Londonski sastav želi biti među prva četiri kluba u domaćem prvenstvu jer će tako osigurati nastup u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Naravno, to mogu učiniti i osvajanjem titule prvaka Europe kao što su to postigli 2012. godine, ali će u polufinalu najprije morati pobijediti Real (1:1 u prvoj utakmici), a onda slaviti i u istanbulskom finalu koje je zakazano za 29. svibnja.

Podsjetimo, ni Luka Modrić nakon problema s leđima nije u najboljem stanju, ali on će biti spreman za srijedu.

Linker
18. travanj 2024 02:35