THOMAS COEX Afp
KLJUČNI POTEZ

Oblak je branio sve, ali ovaj čovjek je pravi Atleticov junak: ‘Njegov ulazak promijenio je tijek utakmice‘

Memphis Depay ušao je u 79., u 87. je zabio za produžetke, a kasnije pogodio i s 11 metara
Piše: SNObjavljeno: 14. ožujak 2024. 07:43

Nakon posljednja dva okršaja osmine finala Lige prvaka, poznati su svi sudionici četvrtfinala. PSG-u, Bayernu, Realu, Manchester Cityju, Barceloni i Arsenalu pridružili su se Borussia D. i Atletico Madrid.

Dok je okršaj u Dortmundu završen u regularnih 90 minuta, u Madridu smo imali pravu malu dramu. Inter nije nikako uspijevao staviti "točku na i", a kazna je došla u obliku Depayeva izjednačujućeg pogotka u 87., koji je odveo utakmicu u produžetke i naposljetku - raspucavanje jedanaesteraca.

Tamo se, nošena hukom s tribina prepune Wande Metropolitano, bolje snašla domaća momčad. Ključnu ulogu u velikom slavlju Atletica po tko zna koji put imao je Jan Oblak. Čudesni Slovenac obranio je Sanchezu u drugoj, potom i Klaassenu u trećoj seriji i tako utjerao strah u kosti Lautaru Martinezu, koji je u petoj seriji propustio ostaviti svoju momčad na životu zapucavši visoko iznad gola.

- Teško, jako teško. Imali smo nekoliko dobrih prilika da zabijemo još golova, ali nismo ih iskoristili. Na ovoj razini, to je tako. Obje strane imale su prilika, ali mali detalji čine razliku - kazao je nakon utakmice Interov golman Yann Sommer.

- Naravno da smo razočarani, ispali smo iz Lige prvaka nakon teškog poraza. Ali imamo dobru momčad, moramo dići glavu gore i nastaviti naprijed - zaključio je.

Jana Oblaka Uefa je proglasila igračem utakmice.

- Uvijek kažem da su jedanaesterci sreća jer moraš izabrati pravu stranu. Moraš obraniti lopta, a mislim da ako je igrač udari savršeno, nemoguće je obraniti. Srećom, danas sam ih uspio spasiti, ali ono što je najvažnije jest da smo pobijedili i prošli u četvrtfinale.

image
THOMAS COEX Afp

Inter je doživio prvi poraz u kalendarskoj godini, Nerazzurri su bili pritajeni favorit natjecanja s obzirom na formu, stoga ne čudi razočaranje Simonea Inzaghija.

- Ovo je očito veliko razočaranje za sve u Interovoj obitelji. Moramo biti ponosni što smo učinili u Ligi prvaka. U drugom smo poluvremenu trebali biti bolji. U produžecima smo imali više energije, ali smo nažalost previše griješili.

Talijani su, podsjetimo, nakon Dimarcova pogotka za 1:0 imali dva gola prednosti u ukupnom omjeru, no samo dvije minute kasnije Griezmann je izjednačio nakon sretnog odbijanca.

- Nakon Dimarcova gola činilo se da imamo sve u svojim rukama, ali oni su ubrzo izjednačili i dobili više energije i samopouzdanja. Trebali smo biti bolji u tim trenucima i dulje zadržati vodstvo.

- Nismo navikli gubiti. Razočarani smo jer smo imali dva gola prednosti, trebali smo se bolje braniti u tim trenucima. Znamo da mali detalji mogu raditi razliku na ovoj razini i da se svašta može dogoditi. Ipak, ne mogu ništa reći svojim igračima, ponosan sam na njih.

Ključan potez Diega Simeonea, ispostavilo se, bilo je uvođenje Memphisa Depaya koji je unio potrebnu energiju i završnici utakmice i zabio za izjednačenje.

- Ulazak Depaya promijenio je utakmicu, a potom smo na djelu vidjelu jednog od najboljih, ako ne i najboljeg golmana svijeta, što je pokazao i danas - kazao je kapetan Koke.

image
THOMAS COEX Afp

Linker
27. travanj 2024 08:52