Zlatko Kranjčar
 Damir Krajac / CROPIX
TRAŽI SE ALTERNATIVA

NOVI PROBLEMI ZA DINAMOVOG TRENERA Kranjčaru otpala dva prvotimca, tko će ih zamijeniti?!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2016. 00:18

Malo tko vjeruje da će nešto u Tbilisiju poći baš tako ukrivo da Modri ispadnu iz utrke za Ligu prvaka, pogotovo jer se čini da su u Maksimiru svjesni da ih oprez ne smije napustiti, da se utakmica protiv Slavena Belupa ne smije ponoviti kao i jedan dio prvog dvoboja s Gruzijcima. No, Zlatku Kranjčaru probleme uoči uzvrata radi i zdravstveni karton.

Naime, dvojac, važan dvojac iz veznog reda ima problema s ozljedama, moguće je da će, u najgorem slučaju, Kranjčar morati smisliti sastav bez Paula Machada i Marka Roga.
- Rog je dobio jedan neugodan udarac u mišić, on je upitan za utakmicu. Ipak, nekako vjerujem da će igrati, od čvrstog je on materijala - priznao je Cico prije sinoćnjeg treninga, dakle, dok još nije imao nove informacije..


Kobno koljeno

A Machado se još nije oporavio?

- Vidjet ćemo do utakmice što će biti, imamo još dan i pol, možda i Paulo bude spreman - rekao je Dinamov trener jučer prijepodne, no popodnevni je trening ponudio još goru sliku.

Paulo Machado i njegovo koljeno još nisu dobro, on neće biti u kadru momčadi u Gruziji.
Ipak, Rogovi izgledi za nastup bili su jučer veći od Machadovih, pa, i očekujemo da će Marko ipak stisnuti zube i biti u prvih 11, dok će Machado vjerojatnije propustiti dvoboj. Kako će Kranjčar postaviti momčad umnogome ovisi upravo o Rogu, iako, osnovna ideja glasi:

- Pojačat ću sredinu terena, sad moram vidjeti na koji način. A to ću znati kad ćemo biti sigurni što je s ovom dvojicom igrača.

Tako zbori Kranjčar, kojemu se po glavi motaju razne kombinacije. Dakle, moguće je da vidimo od prve minute Jonasa, možda čak i Benkovića u toj ulozi defenzivnog veznog, uz Antolića. U tom bi slučaju Schildenfeld zaigrao uz Sigalija u obrani. A naprijed, što se priprema u tom dijelu momčadi? Možda ovoga puta Cico zaigra i s dvojicom napadača, i Ćorićem iza njih.

Da, postoji ta opcija da, recimo, Soudani i Fernandes “glume” špice, a da i Henriquez i Hodžić ostanu na klupi. Ćorić polušpica, iza njega trojac u sredini, Antolić, Jonas i Rog. To zvuči moguće, ali, kažemo, ni Kranjčar još nije odlučio kako će Dinamo istrčati na travnjak stadiona Boris Paičadze, presudno je za odluku kako će se osjećati Machado ne igra, o Rogu možda odluči tek na sam dan utakmice, u svakom slučaju, imao je Cico o čemu razmišljati putem do Tbilisija.

“Podebljanje” agresije u sredini terena moglo bi biti rješenje, iako, papagajski ponavljamo, osnova je pristup Dinamovih igrača u Gruziji. Od njega sve polazi, ako je on maksimalan onda i kvaliteta dolazi do izražaja.

Linker
21. rujan 2024 10:31