MATTHIEU MIRVILLE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matthieu Mirville/dppi/Shutterstock Editorial/Profimedia
NESTVARNE BROJKE

Noćna mora Marseillea u Ligi prvaka, Tudor jako ljut nakon novog poraza: ‘Nije normalan ovaj ritam utakmica‘

Čeka li novi križni put Olympique de Marseille u Ligi prvaka?
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. rujan 2022. 07:10

Marseille i njegova iskustva u Ligi prvaka polako se pretvaraju u noćnu moru. Nula bodova 2017. te jedna nevažna pobjeda 2020., dva poraza 2022. Marseille je izgubio 16 od zadnjih 17 utakmica u Ligi prvaka!?

Ako je poraz od Tottenhama (2:0) prošle srijede bio donekle ohrabrujući, jer je momčad Igora Tudora u prvom poluvremenu igrala odličan nogomet, pa je ostala s igračem manje, sinoćnji neuspjeh protiv Eintrachta žestoko je zabolio navijače. Posebno nakon svih nereda koje su im njemački navijači priuštili kako u gradu tako na tribinama. Marseille ima strastvene tifose, ali i "ekipa" iz Frankfurta nimalo ne zaostaje u tom pogledu. Što poraz čini još bolnijim.

Igor Tudor nije krio razočaranje na kraju susreta.

"Bili smo malo spori na početku utakmice, kao da smo bili impresionirani zato što igramo Ligu prvaka kod kuće. Straga smo bili spori, naprijed nismo pravili razliku. U drugom dijelu momčad je zaigrala bolje, dobro je gurala. Zaslužili smo postići barem jedan gol, ali nije bilo tako. Ipak smo izgubili protiv jake ekipe."

Prema riječima hrvatskog trenera OM ne smije biti u depresiji zbog dva startna poraza.

"Dolazimo iz četvrtog šešira u Ligi prvaka. Trudimo se učiniti najbolje. Danas smo izgubili, ali igrači su dali sve od sebe i to nam je najvažnije. Ovo je treća utakmica zaredom u kojoj imamo problema u obrani, to je jedina brza analiza koju sada mogu reći."

Marseilleu se dogodila nova ozljeda, Erica Baillyja. Stoperi im otpadaju kao na traci. Tudor za to krivi kalendar.

"Ne smijemo zaboraviti da smo odigrali smo tri utakmice u šest dana. I da od starta sezone igramo u takvom ritmu. Vidi se da je veliki umor, pa zato dolaze i ozljede. U obrani smo utakmicu završili sa samo jednim braničem (Balerdi). Bilo je igrača koji su promašivali dodavanja koja obično ne promašuju. Nije ljudski igrati toliko utakmica. Vidjet ćemo u nedjelju kakvih ćemo problema imati u obrani, ali ovaj ritam nije normalan."

Nije lako Tudoru, Marseille je grad u kojem je svaki poraz dramatičan.

Linker
26. travanj 2024 01:19