BEN STANSALL Afp
PRIPREME ZA SPEKTAKL

Nijemci otkrivaju: Cristiano Ronaldo krojit će sudbinu klubova među kojima je i Dinamo

Ronaldo i Buffon ručno će izvući devet klubova s najboljim UEFA-inim klupskim koeficijentom
Piše: SNObjavljeno: 28. kolovoz 2024. 23:16

Ponajbolji napadač svih vremena Cristiano Ronaldo (39) i bivši vratar talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon (46) sudjelovat će na ždrijebu Lige prvaka, javlja njemački Bild. Slavni je Portugalac već godinu i pol u saudijskom Al-Nassru, ali i dalje izaziva golemu pozornost gdje god da se pojavi.

On i Buffon ručno će izvući devet klubova s najboljim UEFA-inim klupskim koeficijentom. Ždrijeb novog formata Lige prvaka s 36 umjesto dosadašnja 32 kluba bit će održan u četvrtak u Monacu.

Svaki klub igrat će četiri domaće i četiri gostujuće utakmice, a taj će raspored odrediti računalo. Svi rezultati unose se u tablicu (mjesta od 1 do 36) u pretkolu koje se igra u ligaškom načinu. Na kraju, klubovi koji zauzmu mjesta od 1 do 8 izravno se kvalificiraju u osminu finala, mjesta od 9 do 24 igraju doigravanje, a mjesta od 25 do 36 ispadaju iz natjecanja.

Podsjetimo, zagrebački će Dinamo ove sezone također sudjelovati u premijernoj, izmijenjenoj Ligi prvaka. Svoj je plasman u elitno nogometno natjecanje izborio pobjedama 3:0 i 2:0 nad azerbajdžanskim Qarabagom.

U Europskoj ligi devet najboljih klubova izvlačit će bivši španjolski reprezentativac Ariz Aduritz (43) i Šveđanin Glenn Strömberg (64), dok će u Konferencijskoj ligi klubove izvlačiti Poljak Michal Zewlakow (48) i Francuz Christian Karembeu (53).

Linker
12. rujan 2024 21:42