Scott Carson

 YASIN AKGUL/Afp
NA PRAVOM MJESTU

Nevjerojatna sreća vratara Cityja: osvojio dvije Lige prvaka, a u cijeloj karijeri ima 107 minuta u eliti

Baš kao i prije 18 godina u dresu Liverpoola, Scott Carson (37) do titule je opet stigao u Istanbulu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. lipanj 2023. 08:27

Nije rijetkost da jedan igrač osvoji dva naslova u Ligi prvaka, no pravi raritet potpisao je u subotu navečer Scott Carson.

Ovaj 37-godišnji vratar dvaput je postao klupski europski prvak, drugi put je to učinio kao drugi pričuvni čuvar mreže Manchester Cityja.

Prvu Ligu prvaka osvojio je prije 18 godina kao vratar Liverpoola u epskom preokretu protiv Milana. Naravno, tada je junak bio njegov kolega po rukavicama Jerzy Dudek, a Carson je dramu promatrao s klupe.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Carson zlatnu medalju elitnog nogometnog natjecanja dobio na istome mjestu, u Istanbulu, i na istom stadionu. Baš kao i činjenica da je u Ligi prvaka u cijeloj karijeri odigrao točno 107 minuta.

U klupskoj karijeri Carson je nastupao za Leeds United, Liverpool, Sheffield Wednesday, Charlton, Aston Villu, WBA, Bursaspor, Wigan i Derby. Ove sezone nije upisao ni minute za Građane u natjecateljskim utakmicama, no kao član momčadi zaslužio je zlatno odličje.

Nisu mu to jedini trofeji, jer je s Liverpoolom osvojio i FA kup, dok je s Cityjem triput bio prvak Premier lige, a osvojio je i dva Liga kupa te jedan engleski Superkup.

Vratar iz Whitehavena ima i četiri nastupa za nogometnu reprezentaciju Engleske, a ugovor s Građanima traje mu još godinu dana te mu se smiješe i novi trofeji.

Linker
28. rujan 2024 19:05