Graham Potter

 ADRIAN DENNIS Afp
‘NEVJEROJATNA UTAKMICA‘

Nakon Dinama stiglo novo razočaranje za Chelsea! Oglasio se trener Bluesa, a javio se i Vatreni

‘Nemam primjedbi na igrače, nije nam bilo suđeno pobijediti‘, kazao je Potter
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. rujan 2022. 10:38

Kao i mnogi treneri prije njega, i Graham Potter je u svojoj prvoj utakmici na klupi novoga klupa upisao neodlučeno. Chelsea je na Stamford Bridgeu remizirao s RB Salzburgom (1:1), a donedavni menadžer Brightona nije imao puno toga zamjeriti svojim igračima.

- Razočarani smo rezultatom. Momci su dali sve. Postigli smo pogodak, malo smo se izgubili u nastavku, ali je i njihov vratar imao par dobrih obrana. Nemam primjedbi na igrače, nije nam bilo suđeno pobijediti – kazao je Potter.

Novi trener uvijek sa sobom donosi i određene promjene. Prije početka susreta nije bilo lako dešifrirati sustav u kojem će zaigrati Bluesi, no početak susreta pokazao je da su Azpilicueta, Thiago Silva i Cucurella zauzeli stoperske pozicije, dok je Raheem Sterling bio postavljen na poziciju lijevog wing-backa.

- Nije bilo lako igračima, ali su odgovorili jako dobro tijekom posljednjih par dana. Njihov je pristup bio fantastičan, i nemam nikakvih primjedbi osim činjenice da nismo uzeli tri boda – konstatirao je menadžer Bluesa.

Kod primljenog pogotka teško su kiksala dvojica najiskusnijih obrambenih igrača. Silva je naivno ispao u duelu s Adamuom, dok je Azpilicueta stajao predaleko od strijelca Okafora.

- Nije moguće sve kontrolirati 90 minuta. U razdoblju kad nismo bili tako dobri, primili smo pogodak i to moramo popraviti. Uvijek je iritantno kad primiš gol. Generalno je defenzivna izvedba bila jako dobra, to su tek mali detalji koje ćemo morati ispraviti.

Igračem utakmice UEFA je proglasila Raheema Sterlinga, strijelca vodećeg pogotka za londonski sastav.

- Trebali smo pobijediti. Dominirali smo i poklonili im gol, ali bilo je dosta dobrih trenutaka. Novi menadžer je tek kratko vrijeme s nama, tek usvajamo njegove ideje. Zasad nam dobro ide, ali trebat ćemo još malo vremena kako bi sve sjelo na svoje mjesto – smatra engleski reprezentativac.

Bluesima je zbog kraljičina sprovoda odgođena prvenstvena utakmica koju su u nedjelju trebali igrati s Liverpoolom, pa će Potter dobiti dragocjeno vrijeme za razrađivanje svojih ideja. Doduše, dobar dio igrača priključit će se reprezentativnim akcijama, no do sljedećeg nastupa bit će dovoljno vremena za dodatno uigravanje Bluesa.

S druge strane, RB Salzburg je uzeo još jedan bod protiv velikana. Prvo kod kuće protiv Milana, a sad je austrijski prvak ostao neporažen i na Otoku.

- Bila je to nevjerojatna utakmica cijele momčadi. Morali smo puno patiti, ali izdržali smo i zaradili zasluženi bod – smatra Luka Sučić, veznjak Salzburga i hrvatske reprezentacije.

Trener Matthias Jaissle bio je oduševljen novim pozitivnim rezultatom protiv puno jačeg suparnika.

- Imamo najmlađu momčad u cijeloj Ligi prvaka i dovoljno smo skromni da znamo da je ovo jako velika stvar. Cijenimo bod protiv Milana, top momčadi, a bod protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu je čudesan. Svi smo jako ponosni na našu igru, branili smo se sa strašću, bili smo kompaktni. Morali smo patiti jer je Chelsea top momčad koja stvara puno prilika. Sretni smo s bodom, vraćamo se kući s velikim osmijehom na licu – komentirao je Jaissle.

Pohvalio je i navijače.

- Njihova podrška bila je luda. Dali su nam energiju, nadam se da smo im nešto i vratili...

Austrijski prvak u 3. kolu će ugostiti zagrebački Dinamo, a ta je utakmica na rasporedu 5. listopada. Istog dana Chelsea dočekuje Milan.

Linker
26. travanj 2024 09:33