GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
STIGLO JE VRIJEME

Na najboljem su putu da sruše Dinamov rekord iz 2016. godine, rekord koji je trn u oku svakom dinamovcu

Samo su dvije momčad dosad završile grupnu fazu Lige prvaka bez postignutog gola
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. studeni 2021. 10:04

Švedski Malmö je nakon četiri kola Lige prvaka najlošija momčad u tom natjecanju. Antonio Čolak i društvo dosad nisu zabili gol, nisu osvojili bod, a pritom su već 12 puta vadili loptu iz mreže. Uza sve to, Malmö je u četiri utakmice i samo četiri puta pucao u okvir protivničkog gola. Doduše, Chelseaju su Šveđani bili tvrd orah, europski prvak uspio je slaviti samo 0:1.

I tako je Malmö na odličnom putu da sruši neslavan Dinamov rekord iz 2016. godine. Tada su Modri na kraju grupne faze imali gol-razliku 0:15, u skupini s Juventusom, Sevillom i Lyonom, imali su samo osam udaraca u okvir gola u tih šest dvoboja.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Dinamo, dakle, i dalje drži taj rekord, iako je bilo i prije i kasnije momčadi s lošijom gol-razlikom, recimo, upravo je Malmö u sezoni 2015./16. imao gol-razliku 1:21, ali je taj jedan gol bio dovoljan za pobjedu i tri boda protiv Šahtara. Samo su dvije momčad dosad završile grupnu fazu Lige prvaka bez postignutog gola, uz Dinamo, 'uspjelo' je to i Maccabiju iz Haife u sezoni 2009./10., gol-razlika je bila 0:8. Ove sezone nakon četiri utakmice nije zabio niti kijevski Dynamo (0:7), ali ima jedan bod, dok je Šahtar s istom gol-razlikom nakon tri kola, također s jednim bodom, večeras igra na Santiago Bernabeuu.

Malmö ima priliku izići s te liste u idućem kolu kad u Švedsku dolazi neuvjerljivi Zenit, dok u zadnjoj utakmicu gostuju Šveđani kod Juventusa. Valja istaknuti kako je ovo za Malmö treći nastup u skupinama Lige prvaka, a dosad ima 2 pobjede i 14 poraza. Baš kao i Dinamo te 2016. Moglo je sve ipak biti bolje za Malmö da je Čolak protiv Chelseaja iskoristio dobru priliku, nije puno nedostajalo da je zabio europskom prvaku.

- Bila je to sjajna utakmica, u odličnoj atmoferi. Bili smo blizu da napravimo više, zato smo i malo razočarani. Ali, napredujemo, vidi se progres u našoj igri i pozitivno gledamo prema zadnje dvije utakmice. Ja sam koro zabio, uvijek pokušavam naći prostor iza braniča, Pena mi je dao sjajnu loptu. Pucao sam, bilo je blizu, srećom, imamo još dvije utakmice i vjerujem da ću u njima postići pogodak - kazao je Čolak.

Linker
04. svibanj 2024 07:16