Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
POBJEDA DINAMA? ZAŠTO NE!

'MODRI SU PREJAKI DA BI SVE SADA SVE ZAVRŠILO' Ubojiti napadač i miljenik navijača otkrio: 'Rekao sam Mahrezu - nemoj mi razbiti moj Dinamo'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. prosinac 2019. 13:55

El Arabi Hilal Soudani (32) ostavio je dubok trag u Dinamu, sa Sammirom dijeli drugo mjesto po broju postignutih pogodaka u europskim utakmicama Modrih. Zabio ih je 13, na prvom mjestu je Igor Cvitanović s 15. Jedan od pogodaka koji će ostati kao zaustavljena slika je svakako onaj protiv Red Bull Salzburga u kolovozu 2016. godine koji je Modrima u Red Bull Areni donio Ligu prvaka. Pogodio je za Dinamovu pobjedu od 2:1.

Danas se poput Dinama i njegov Olympiacos protiv Crvene zvezde bori za europsko proljeće, klubu iz Pireja kao i Modrima “igra” samo pobjeda. Soudanija neće biti u momčadi, nije na popisu za Ligu prvaka, svojevremeno je bio ozlijeđen, operiran, zato nije stigao do liste. Ali u grčkom prvenstvu mu ide dobro, u 11 utakmica koliko je odigrao, zabio je pet pogodaka i jednom je asistirao. Bio je jako raspoložen kad smo ga nazvali...

- Baš sam sretan što na ovaj način mogu pružiti podršku Dinamu. Idemo, dečki, pobijedite Manchester City, igrajte još jedno proljeće u Europi!

Soudani uvijek pamti svoje vrijeme provedeno u plavom domu, uvijek se veseli kad ga bilo što pitamo o plavom klubu.

- Pa stalno održavam kontakte s nekim svojim bivšim suigračima iz Dinama, čujem se s Ademijem, Gavranovićem, Zagorcem, Hajrovićem... Znam sve što se događa, ha-ha... Jako se veselim svim Dinamovim uspjesima, odličnim igrama. Pa kako ne bih, dugo sam bio u Dinamu, prošao mnogo toga, ostale su sjajne uspomene, nezaboravni dani.

Zagreb, 091215.
Na stadionu Maksimir veceras se igra nogometna utakmica 6. kola Lige prvaka izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Bayern Munchen.
FC Bayern svladao je GNK Dinamo rezultatom 2:0.
Na fotografiji: Soudani i Pep Guardiola.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Tragedija sa Šahtarom

Pitamo ga može li Dinamo preko Cityja, može li ostvariti njegove želje?

- Zašto ne? U današnjem nogometu sve je moguće, a Dinamo je pokazao prošle i ove sezone u Europi da je kvalitetan, da se može ravnopravno boriti s europskom konkurencijom. Naravno, Manchester City je jedan od najboljih svjetskih klubova, predviđati pobjedu Dinama bilo bi možda pretjerano, ali da se može dogoditi - može. Ako Bog da, eto Dinama opet u europskom proljeću.

Veli da se Dinamo dobro držao i na Etihadu...

- Dugo su držali tih 0:0, dobro su se branili. Ipak, City je jako napadao, moralo je negdje procuriti. Nadam se samo da ih nije pokolebao onaj poraz u Milanu od Atalante, da su nakon njega došli k sebi i da su opet spremni za pothvat. Jako mi je žao zbog one utakmice sa Šahtarom, e to je bila tragedija. Primiti dva pogotka u sudačkoj nadoknadi, joooooj... To nije bilo dobro, da su sad na kontu ta dva boda, sve bi bilo riješeno. Međutim, ne smiju igrači sad o tome razmišljati, moraju se maksimalno fokusirati na utakmicu.

Veli da zna kako će stadion biti pun.

- Imat će Dinamo sjajnu podršku, a to je bitno. Navijači će također biti iznimno važan faktor u današnjoj utakmici. Znate, igrači Cityja su igrali na mnogim stadionima, iskusni su, ali kad Maksimir zagrmi, neće ni njima biti svejedno. Kako bi to bilo dobro da Dinamo opet uspije, ako već ne bude drugi i nastavi natjecanje u Ligi prvaka, barem da ostane treći i zaigra na proljeće u Europskoj ligi.

Zaslužili proljeće

Prisjetio se one utakmice u Red Bull Areni kad je uveo Dinamo u Ligi prvaka.

- Vidite, nakon što smo tada sa Salzburgom u Maksimiru odigrali 1:1, nitko nam nije davao neke prevelike šanse, čak su nas mnogi i pokopali. Uglavnom se pričalo i pisalo “gotovo je za Dinamo”. A kad ono, mi dobili u Salzburgu! Junior i ja zabili. Samo treba vjerovati. Vjerovati da se može svakoga i uvijek pobijediti. Bez obzira kako se klub zove, bez obzira u kakvom ste zaostatku. Jako će biti bitno da Dinamova momčad danas svake sekunde bude maksimalno koncentrirana, odnosno da svaki igrač preuzima odgovornost. Znam da će pritisak biti velik pred prepunim stadionom, ali Dinamo treba biti pametan, ne smije srljati, igrači Cityja to odmah mogu kazniti.

Onda je malo zastao pa kazao:

- Ova Dinamova momčad zaslužuje igrati europsko proljeće! Znam kako je u Dinamu, kako je u HNL-u. Nije dobro da nakon Božića igraš samo HNL. Dinamo je predobar da igra samo hrvatsko prvenstvo. Ne samo to, onda opadne i zanimanje navijača, na domaćim utakmicama manje je gledatelja, sve nekako zamre. Dinamo dominira u hrvatskom prvenstvu. Logično je to, nema pravog konkurenta. Zato je današnja utakmica zaista jako, jako važna.

Za kraj nam je kazao još nešto...

- Sad kad smo bili na okupljanju reprezentacije Alžira, rekao sam svom kolegi i prijatelju Riyadu Mahrezu: “Nemoj ni slučajno razbiti moj Dinamo!” Ali sam mu isto kazao da će vidjeti što je prava atmosfera na stadionu. Rekao sam mu: “Kad zagrmi s tribina, stisnut će vam se malo, ha-ha...” Još sam dodao: “Nemoj tamo puno driblati, letiš u zrak, ha-ha...”

Linker
20. travanj 2024 13:11