Martin Rose/Bongarts/Getty Images
VELIKO POŠTOVANJE

MLADA ZVIJEZDA BARCE OPISALA IGRU S NAJBOLJIM NA SVIJETU 'Kad vam doda loptu, dobijete i uputstva' VEČERAS ĆE BITI TEŠKO 'Oni znaju osvajati trofeje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2019. 18:41

Najzanimljiviji susret drugog dijela programa drugog kola Lige prvaka igra se ove večeri na Camp Nou u Barceloni gdje dolazi Inter. Lider talijanskog prvenstva sigurno se ne dolazi braniti, i Nerazzurri znaju da je momčad Ernesta Valverdea u blagoj krizi. Oporavljenici se još uvijek vraćaju u kadar, one prepoznatljive igre nema već neko vrijeme, ali pojedinačna klasa ipak ostaje.

Uoči utakmice intervju je za talijansku Gazzettu dello Sport dalo najnovije pojačanje katalonskog sastava. Frenkie de Jong je doduše već proljetos dogovorio sve uvjete prelaska u Barcelonu, čekalo se samo da se završi prošla, baš prekrasna sezona amsterdamskog Ajaxa.

Mladac je probranim riječima govorio o svom današnjem protivniku.

- Kada čujem ime tog kluba, prvo pomislim na mog sunarodnjaka Wesleyja Sneijdera koji je ondje osvojio trostruku krunu. Inter je strašna ekipa, jako su napredovali otkako ih je preuzeo Antonio Conte. On je čovjek koji zna osvajati titule. Trijumfirati je znao u Chelseaju i Juventusu, a sad je i na San Siru počeo dobro - rekao je de Jong.

Za Barcu bi večeras mogao nastupiti i Lionel Messi, ponajbolji nogometaš svijeta. Dobitnik FIFA-ine nagrade za igrača protekle sezone jest u konkurenciji, ali nije još na "sto posto" nakon ozljede.

Soccer Football - Champions League - Group F - Borussia Dortmund v FC Barcelona - Signal Iduna Park, Dortmund, Germany - September 17, 2019  Barcelona's Frenkie de Jong in action with Borussia Dortmund's Thorgan Hazard   REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS

- Nedostaje nam, a to je normalno jer je on najbolji nogometaš svijeta, ali i bez njega imamo dovoljno kvalitete i ideja da nametnemo našu igru. Malo smo slabiji, ali još uvijek smo sjajna momčad. Igrati s Messijem je lakše, on sve radi jako dobro. Kada vam doda loptu kao da uz nju dođu i upustva koja morate ispoštovati. Ono što on radi s loptom je impresivno, ali ne i iznenađujuće s obzirom da to čini već toliko godina - izjavio je de Jong.

Linker
06. listopad 2024 11:22